Αντιλήψεις και απόψεις φοιτητριών/ών αναφορικά με την αξιοποίηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην εκμάθηση της αγγλικής ως δεύτερης γλώσσας

Ραμασαμόλε, Γουίτνεϊ-Λοίντ-Γουόλς (2020) Αντιλήψεις και απόψεις φοιτητριών/ών αναφορικά με την αξιοποίηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην εκμάθηση της αγγλικής ως δεύτερης γλώσσας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC40_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η ευρεία αξιοποίηση κοινωνικών μέσων στην εκμάθηση αγγλικών με την χρήση ποικίλων δικτυακών περιβαλλόντων μάθησης και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως για παράδειγμα το Facebook και το YouTube, έχουν δώσει ποικίλες δυνατότητες για την ανάλυση του μαθησιακού υλικού και την επικοινωνία μεταξύ των χρηστών. Παρατηρείται ως εκ τούτου ένα έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον που καταδεικνύεται παγκοσμίως από την αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ακόμα και σε μαθήματα θεωρητικής κατάρτισης όπως η εκμάθηση Αγγλικών ως δεύτερη ξένη γλώσσα σε συνδυασμό με την ανάπτυξη δεξιοτήτων με την χρήση κοινωνικών δικτυών. Ωστόσο, λιγότερη προσοχή έχει δοθεί στο πως μπορούν άτομα φοιτητές/τριες ή/και μαθητές/τριες να αναπτύξουν και αξιοποιήσουν δεξιότητες διαμέσου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε μαθήματα Αγγλικών. Ο σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι τριπλός και έγκειται: α) στην περιγραφή της έρευνας σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα με βάση μια σύγχρονη επισκόπηση του πεδίου έρευνας από την ανάλυση μελετών, β) στην παρουσίαση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με την αξιοποίηση των κοινωνικών δικτύων σε μαθήματα Αγγλικής γλώσσας, και γ) στην ανάλυση των αντιλήψεων και απόψεων των φοιτητριών/ών αναφορικά με την αξιοποίηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην εκμάθηση της Αγγλικής ως δεύτερης γλώσσας με την χρήση κοινωνικών δικτύων. Η συμβολή της παρούσας πτυχιακής εργασίας έγκειται στην ανάδειξη της επίδρασης των εργαλείων επικοινωνίας των κοινωνικών μέσων και την αξιοποίηση της χρήσης τους για εκπαιδευτικούς σκοπούς για την εκμάθηση της Αγγλικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας με βάση την ταχεία βιβλιογραφική επισκόπηση του πεδίου έρευνας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Πέλλας Νικόλαος
Uncontrolled Keywords: Εξ αποστάσεως μάθηση, Κοινότητα της διερεύνησης, Τ.Π.Ε., Κοινωνικά δίκτυα, Ψηφιακές πλατφόρμες μάθησης.
Subjects: Α > Αγγλική γλώσσα - Μελέτη και διδασκαλία
Ε > Εκπαίδευση εξ΄ αποστάσεως
Κ > Κοινωνικά δίκτυα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 17 May 2021 07:00
Last Modified: 17 May 2021 07:00
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10873

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top