Βιβλιογραφική χαρτογράφηση των προβλημάτων και δυνατοτήτων για την συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία (Α.με.Α.) σε προγράμματα εξ αποστάσεως μάθησης: προτάσεις σχεδιαστικών λύσεων για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης σε πλατφόρμες που προσφέρουν μαζικά ελεύθερα διαδικτυακά μαθήματα

Τηνιακού, Άννα (2020) Βιβλιογραφική χαρτογράφηση των προβλημάτων και δυνατοτήτων για την συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία (Α.με.Α.) σε προγράμματα εξ αποστάσεως μάθησης: προτάσεις σχεδιαστικών λύσεων για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης σε πλατφόρμες που προσφέρουν μαζικά ελεύθερα διαδικτυακά μαθήματα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC39_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (708kB)

Abstract

Στην παρούσα εργασία πραγματοποιείται η διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο πραγματοποιείται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Η αφόρμηση για την διεξαγωγή της παρούσας μελέτης έγκειται στην έλλειψη βιβλιογραφικών μελετών που μπορούν να αποσαφηνίσουν προβλήματα πρόσβασης ατόμων με αναπηρία (Α.με.Α.) σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση και να προτείνουν βέλτιστες πρακτικές σχεδιασμού δραστηριοτήτων που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από ερευνητές και σχεδιαστές. Ο βασικός σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι διττός και έγκειται: α) στη διατύπωση των ιδιαίτερων αναγκών των ατόμων που έχουν ειδικές ανάγκες και τον τρόπο που είναι σχεδιασμένη η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και β) να προσδιορίσει και να οριοθετήσει τα προβλήματα που μπορεί να συναντήσει κάποιος που ανήκει στην κατηγορία Α.με.Α. χρησιμοποιώντας όχι μόνο πλατφόρμες που είναι σχεδιασμένες για άτομα γενικής εκπαίδευσης, αλλά και σε πλατφόρμες που προσφέρουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Αρχικά, πραγματοποιείται μια παρουσίαση του ιστορικού πλαισίου και μια περιγραφή των βασικών ορισμών που αφορούν άτομα με ειδικές ανάγκες έτσι ώστε να κατανοηθούν τα προβλήματα και οι βασικών ανάγκες τους στην διδασκαλία και μάθηση έτσι ώστε να είναι σαφής η εικόνα της στην σύγχρονη κοινωνία. Η μεθοδολογία που χρησιμοποιηθείτε ήταν η συστηματική χαρτογράφηση για την συλλογή και ανασκόπηση των επιστημονικών ερευνών που έχουν προηγηθεί για την κατανόηση του πεδίου έρευνας. Τα αποτελέσματα που συλλέχτηκαν επιγράφουν την δυναμική σχέση και τους τρόπους της εξ αποστάσεων μάθησης με βάση την χαρτογράφηση των προβλημάτων και των προτεινομένων λύσεων που έχουν εντοπιστεί από παλαιότερες έρευνες.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Πέλλας Νικόλαος
Uncontrolled Keywords: Εξ αποστάσεως εκπαίδευση, Α.ΜΕ.Α., Συστηματική βιβλιογραφική χαρτογράφηση.
Subjects: Ε > Εκπαίδευση εξ΄ αποστάσεως
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 13 May 2021 10:18
Last Modified: 13 May 2021 10:18
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10871

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top