Δημιουργία website και εκπαιδευτικού υλικού για το μάθημα «Ηλεκτροπνευματικά και Ηλεκτροϋδραυλικά Συστήματα»

Αρβανιτάκης, Δημήτριος Λ. (2019) Δημιουργία website και εκπαιδευτικού υλικού για το μάθημα «Ηλεκτροπνευματικά και Ηλεκτροϋδραυλικά Συστήματα». BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
Η25_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (5MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η κατασκευή ιστοσελίδας για χρήση και ενημέρωση των φοιτητών για το μάθημα «Ηλεκτροπνευματικά και Ηλεκτροϋδραυλικά Συστήματα», μέσω κάποιων εργαστηριακών ασκήσεων, θεωρίας και εκπαιδευτικών εικόνων που θα έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη κατανόηση του μαθήματος, αλλά και την ευκολία προς τον καθηγητή, ο οποίος θα μπορεί πλέον να ενημερώνει ανά πάσα στιγμή τους φοιτητές για τυχόν εξέλιξη του μαθήματος και να προσθέτει γρήγορα και άμεσα νέο υλικό. Ο Στόχος της παρούσας εργασίας είναι να δείξει πόσο εύκολα μπορεί κανείς σήμερα, με τα παρόντα διαθέσιμα εργαλεία ανοικτού κώδικα να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα, πρώτα τοπικά στον υπολογιστή και στην συνέχεια να την μεταφέρει από τον υπολογιστή του σε ένα hosting server. Η κατασκευή του website θα γίνει τοπικά σε υπολογιστή και στη συνέχεια θα μεταφερθεί (αρχεία και βάση δεδομένων) σε server του ΤΕΙ. Συγκεκριμένα το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) που θα χρησιμοποιηθεί είναι το WordPress (http://www.WordPress.org) που αποτελεί ότι πιο σύγχρονο στη δημιουργία ιστοσελίδων. Αρχικά θα χρησιμοποιήσουμε το πρόγραμμα XAMPP (https://www.apachefriends.org) για να δώσουμε ρόλο server στον υπολογιστή μας, μέσα στο οποίο θα εγκατασταθεί το WordPress. Στη συνέχεια θα δημιουργηθούν τα κατάλληλα μενού και οι υποσελίδες ώστε να καταστεί το website λειτουργικό.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Πατουλίδης Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου (ΣΔΠ) Content Management Systems (CMS), Κατασκευή ιστοσελίδας (website), Εκπαιδευτική ιστοσελίδα (website), Ηλεκτροπνευματικά Συστήματα, Ηλεκτροϋδραυλικά Συστήματα, Εγκατάσταση WordPress, Εγκατάσταση XAMPP
Subjects: Δ > Διαδίκτυο στην εκπαίδευση
Ι > Ιστοσελίδες - Σχεδίαση
Σ > Συστήματα διαχείρισης περιεχομένου - (CMS)
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 10 May 2021 12:07
Last Modified: 10 May 2021 12:07
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10849

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top