Τεχνολογίες υπολογιστικού νέφους και ασφάλεια προσωπικών δεδομένων

Κεχαγιά, Ζωή (2020) Τεχνολογίες υπολογιστικού νέφους και ασφάλεια προσωπικών δεδομένων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI32_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η Παρούσα εργασία, μελετά το ζήτημα της ασφάλειας στις υποδομές και στις τεχνολογίες υπολογιστικού νέφους (cloud Computing). Ειδικότερα, αρχικά εξετάζονται η αρχιτεκτονική και τα οφέλη των υποδομών υπολογιστικού νέφους και στην συνέχεια, η εργασία εστιάζει στα ζητήματα ασφάλειας των πληροφοριών και των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Η παρούσα εργασία δομείται σε έξι κεφάλαια. Το κεφάλαιο ένα είναι η εισαγωγή στο βασικό θέμα προς μελέτη και αναφέρει το σκοπό της εργασίας. Το δεύτερο κεφάλαιο, εστιάζει στην τεχνολογία του υπολογιστικού νέφους, της δομής της αρχιτεκτονικής του, καθώς και στην παρουσίαση των διάφορων τύπων του υπολογιστικού νέφους. Στην συνέχεια, στο τρίτο κεφάλαιο, εξετάζονται οι απειλές, οι ευπάθειες και οι διάφοροι τύποι επιθέσεων που σχετίζονται με τα συστήματα και τις τεχνολογίες του υπολογιστικού νέφους. Το τέταρτο κεφάλαιο, εξειδικεύται και παρουσιάζει τα ζητήματα της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων και του νομικού πλαισίου στο cloud. Το πέμπτο κεφάλαιο, παρουσιάζει τις διαθέσιμες μεθόδους και τους διαθέσιμους μηχανισμούς για την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων στα συστήματα υπολογιστικού νέφους. Τέλος, στο έκτο κεφάλαιο προτείνεται η μελλοντική έρευνα ως επέκταση της παρούσης εργασίας

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσιάκαλος Απόστολος
Uncontrolled Keywords: Τεχνολογίες υπολογιστικού νέφους (Cloud Computing), Ασφάλεια πληροφοριών, Ασφάλεια προσωπικών δεδομένων.
Subjects: C > Cloud computing
Δ > Δεδομένα - Προστασία
Π > Προστασία προσωπικών δεδομένων
Π > Πληροφορική
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 16 Apr 2021 10:22
Last Modified: 16 Apr 2021 10:22
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10843

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top