Ανάπτυξη 2D ψηφιακού βιντεοπαιχνιδιού στην πλατφόρμα του Unity

Καραβέλης, Γεώργιος (2020) Ανάπτυξη 2D ψηφιακού βιντεοπαιχνιδιού στην πλατφόρμα του Unity. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI29_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Στην παρούσα πτυχιακή εργασία παρουσιάζεται η δημιουργία ενός βιντεοπαιχνιδιού στην πλατφόρμα του Unity 3D Game Engine. Το παιχνίδι που δημιουργήθηκε είναι ένα 2D Shooter στο οποίο ο στόχος του παίκτη είναι να πετύχει το υψηλότερο σκορ που μπορεί, εξουδετερώνοντας όσο περισσότερους εχθρούς καταφέρει. Υπάρχουν όμως και ειδικοί εχθροί που κάνουν δυσκολότερο το παιχνίδι αλλά για αυτό υπάρχουν και οι ειδικές δυνάμεις που δυναμώνουν τον παίκτη. Αρχικά, αναφέρονται τα βήματα τα οποία ακολουθεί μια εταιρία για την δημιουργία ενός βιντεοπαιχνιδιού και γίνεται μια αναφορά στις διάφορες πλατφόρμες που υπάρχουν διαθέσιμες. Γίνεται μια σύγκριση μεταξύ των πλατφορμών οι οποίες είναι οι πιο γνωστές στην αγορά και η αναφέρεται το τελικό συμπέρασμα σε αυτή τη σύγκριση. Ακόμη, γίνεται μια ανάλυση στο περιβάλλον του Unity καθώς και η διαδικασία κατασκευής του παιχνιδιού από τη δημιουργία των βασικών παικτών, μέχρι τη δημιουργία του μενού και γίνεται ανάλυση ορισμένων κομματιών του κώδικα των scripts που χρησιμοποιούνται και είναι γραμμένα σε γλώσσα C#. Τέλος, παρουσιάζονται εικόνες με τα αποτελέσματα όλης αυτής της εργασίας και συμπεράσματα που είχα με την ολοκλήρωση της εργασίας αυτής.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σίσιας Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Unity 3d game engine, Βιντεοπαιχνίδι, Ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών, Σχεδιασμός βιντεοπαιχνιδιών, Δισδιάστατο, Shoot 'em up.
Subjects: Π > Προγραμματισμός ηλεκτρονικών υπολογιστών
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 14 Apr 2021 09:40
Last Modified: 14 Apr 2021 09:40
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10840

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top