Σχεδιασμός σύνθετης δικτυακής τοπολογίας με τη χρήση του λογισμικού Cisco Packet Tracer

Ευστασιάδου, Ελένη (2021) Σχεδιασμός σύνθετης δικτυακής τοπολογίας με τη χρήση του λογισμικού Cisco Packet Tracer. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI1_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος βρίσκεται το θεωρητικό-βιβλιογραφικό κομμάτι αυτής, όπου γίνεται μια εκτενής μελέτη των βασικών αρχών δικτύωσης, μεταγωγής και δρομολόγησης πακέτων, με κύρια προσοχή στα πρωτόκολλα δυναμικής δρομολόγησης. Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία έχει ως στόχο να προσφέρει στον αναγνώστη το απαραίτητο γνωστικό υπόβαθρο για να μπορέσει να αντιληφθεί πως λειτουργεί ένα σύνθετο δίκτυο μεταγωγής δεδομένων μιας εμπορικής επιχείρησης και πως μπορεί να προσομοιωθεί η λειτουργία αυτή για τις ανάγκες του πειραματικού μέρους. Στο πειραματικό μέρος της παρούσας πτυχιακής πραγματοποιείται η προσομοίωση των βασικών αρχών δρομολόγησης σε ένα σύνθετο εταιρικό δίκτυο μεταγωγής δεδομένων, όπου για την υλοποίηση, γίνεται χρήση του κατάλληλου δικτυακού εξοπλισμού, δηλαδή του Cisco Packet Tracer λογισμικού προσομοίωσης που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Cisco IOS. Στο κομμάτι αυτό διαμορφώνονται τα πρωτόκολλα της δυναμικής δρομολόγησης, στα οποία έχει γίνει ήδη αναφορά στο θεωρητικό μέρος, επιτυγχάνεται με αυτόν τον τρόπο η ανταλλαγή δεδομένων μέσα στο εταιρικό δίκτυο το οποίο έχει δημιουργηθεί. Ο σκοπός της πτυχιακής αυτής είναι να η κατανόηση της διαμόρφωσης των πρωτοκόλλων δυναμικής δρομολόγησης που χρησιμοποιούνται για την επιτυχή λειτουργία του σύνθετου δικτύου και την απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ των κόμβων αυτού. Έπειτα από τη μελέτη της παρούσας πτυχιακής εργασίας ο αναγνώστης θα κατέχει τις απαραίτητες γνώσεις των βασικών αρχών δρομολόγησης και μεταγωγής δεδομένων σε σύνθετα εταιρικά δίκτυα, έτσι θα είναι σε θέση να κατανοήσει τη λειτουργία τους.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Νικολάου Σπυρίδων
Uncontrolled Keywords: Δίκτυο, Δικτύωση υπολογιστών, Διαδίκτυο, Πρωτόκολλα TCP/IP, Διευθυνσιοδότηση IPv4, IPv6, Μεταγωγείς, Δρομολογητές, Στατική δρομολόγηση, Δυναμική δρομολόγηση, RIP, OSPF, DHCP, NAT.
Subjects: Δ > Δεδομένα - Συστήματα μετάδοσης
Δ > Δίκτυα υπολογιστών - Πρωτόκολλα
Ε > Επιχειρήσεις - Δίκτυα υπολογιστών
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 14 Apr 2021 07:25
Last Modified: 14 Apr 2021 07:25
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10838

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top