Κατασκευή υλικού και λογισμικού τρισδιάστατου εκτυπωτή

Χατζηπαυλίδης, Διονύσιος (2018) Κατασκευή υλικού και λογισμικού τρισδιάστατου εκτυπωτή. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI49_2018.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (14MB)

Abstract

Στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η κατασκευή του υλικού και η ανάπτυξη του λογισμικού τρισδιάστατου εκτυπωτή, ικανού να εκτυπώνει τρισδιάστατα μοντέλα που έχουν δημιουργηθεί σε κατάλληλο στερεοσκοπικό λογισμικό με ικανοποιητική ακρίβεια και ευκολία προς τον χρήστη. Ξεκινάμε με την αναφορά των δυνατοτήτων του τρισδιάστατου εκτυπωτή και πως εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια. Στην συνέχεια αναφερόμαστε στις έρευνες που έγιναν για την επιλογή και αγορά των κατάλληλων υλικών για την συναρμολόγηση του εκτυπωτή. Κατόπιν έρχεται η σειρά του λογισμικού, η δημιουργία του και οι στόχοι του. Τέλος περιγράφεται η διαδικασία της εκτύπωσης και τα διάφορα βήματα

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Φωτιάδης Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Τρισδιάστατοι εκτυπωτές, PLA (Polylactic acid), ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene), PETG (Polyethylene terephthalate), Ανθρακονήματα, Μεταλλικά νήματα, Αρχείο G-code, Arduino, Πλακέτα LCD/Controller, Λογισμικό τρισδιάστατων γραφικών SolidWorks.
Subjects: Η > Ηλεκτρονικοί υπολογιστές
Λ > Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 12 Apr 2021 07:58
Last Modified: 12 Apr 2021 07:58
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10835

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top