Έλεγχος περιβαλλοντικών συνθηκών σε κλειστό χώρο με χρήση PLC και σύστημα τηλεχειρισμού

Αγγελτσίδης, Συμεών Β. (2020) Έλεγχος περιβαλλοντικών συνθηκών σε κλειστό χώρο με χρήση PLC και σύστημα τηλεχειρισμού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
H12_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία η οποία εκπονήθηκε στο Tμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών-Πολυτεχνική Σχολή- του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας φέρει τον τίτλο: Έλεγχος περιβαλλοντολογικών συνθηκών σε κλειστό χώρο με χρήση PLC και σύστημα τηλεχειρισμού. Ο κλειστός χώρος που επιλέχθηκε είναι το θερμοκήπιο. Στη παρακάτω εργασία, δίνεται να κατανοηθεί ο έλεγχος της εσωτερικής θερμοκρασίας, της σχετικής υγρασίας, ο έλεγχος της φωτεινότητας ενός θερμοκηπίου και η επίβλεψη της ηλιακής ακτινοβολίας. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιείται σύστημα PLC, μια οθόνη τηλεχειρισμού HMI και όργανα αισθητηρίων για της διάφορες περιβαλλοντικές συνθήκες (υγρασίας-θερμοκρασίας, κλπ). Επιπρόσθετα, προγραμματίζονται το plc και η οθόνη HMI με συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργίας, το οποίο φέρει και simulation. Συμπερασματικά, η χρήση όλου του παραπάνω συστήματος ικανοποιεί τις ανάγκες για καλύτερο έλεγχο των περιβαλλοντολογικών συνθηκών του θερμοκηπίου.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Γαύρος Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Προγραμματιζόμενοι λογικοί ελεγκτές (PLC ), Ladder, Αισθητήρες, Έλεγχος θερμοκρασίας, Έλεγχος Φωτεινότητας, Υγρασία, Simulation, Αυτοματισμοί, Οθόνη HMI, Αισθητήρια Όργανα, Προγραμματισμός PLC
Subjects: Α > Αισθητήρες
Α > Αυτόματος έλεγχος
P > Programmed Logical Controllers (PLCs)
Π > Προγραμματιζόμενοι ελεγκτές
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 14 Jan 2021 13:54
Last Modified: 14 Jan 2021 13:54
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10751

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top