Μελέτη ιδιωτικού υποσταθμού μέσης και χαμηλής τάσης παραγωγικής μονάδος

Μέτσιος, Ιωάννης (2020) Μελέτη ιδιωτικού υποσταθμού μέσης και χαμηλής τάσης παραγωγικής μονάδος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
H1_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως σκοπό την μελέτη ενός υποσταθμού ΜΤ -ΧΤ. Στην αρχή αναφέρονται λίγα λόγια για τα Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας όπως και για τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την διακοπή και απομόνωση των εγκαταστάσεων ΜΤ-ΧΤ. Έπειτα παρουσιάζονται οι τυποποιημένες παροχές ΜΤ και ο εξοπλισμός ζεύξης και προστασίας των δικτύων ΜΤ. Στη συνέχεια γίνεται εκτενείς αναφορά στα είδη των Μ/Σ, στα βασικά στοιχεία των Μ/Σ λαδιού και ξηρού τύπου όπως και στους τρόπους προστασίας των Μ/Σ ενώ γίνεται και αναφορά για τα είδη γειώσεων όπως και για τους τρόπους αποφυγής της ηλεκτροπληξίας. Επιπλέον παρατίθεται η διαδικασία αντιστάθμισης μιας εγκατάστασης και οι τρόποι επίτευξης της. Παράλληλα περιγράφονται τα κομμάτια των ηλεκτρικών πινάκων και γίνεται μια αναφορά στους μονωμένους αγωγούς και τα καλώδια ΜΤ -ΧΤ. Η πτυχιακή ολοκληρώνεται με την επιλογή των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν σε έναν υποσταθμό μέσης τάσης με παροχή Α1 για την ηλεκτροδότηση μιας μονάδας παραγωγής σκυροδέματος.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσιάκαλος Αναστάσιος
Uncontrolled Keywords: Μετασχηματιστές, Δίκτυα Μέσης και Χαμηλής Τάσης, Διακόπτες, Ασφάλειες, Γειώσεις, Καλώδια, Μέσα Προστασίας, Ηλεκτροπληξία, Αντιστάθμιση, Μετρήσεις, Βραχυκύκλωμα
Subjects: Η > Ηλεκτρολογία
Η > Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 10 May 2021 05:24
Last Modified: 10 May 2021 05:24
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10750

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top