Πράσινη ανάπτυξη και πράσινη επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα

Κούγια, Αρετή Ι. (2018) Πράσινη ανάπτυξη και πράσινη επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
XR8_2018.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Στην παρούσα εργασία θα ασχοληθούμε με την πράσινη ανάπτυξη και την πράσινη επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Στο πρώτο κεφάλαιο θα περιγράψουμε την βιώσιμη ανάπτυξη και τις αρχές που τη διέπουν σε σχέση με το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία, στη συνέχεια τις στρατηγικές και τις ευκαιρίες της πράσινης ανάπτυξης στην Ελλάδα, καθώς επίσης και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης των τελευταίων ετών. Στο δεύτερο κεφάλαιο θα ορίσουμε την πράσινη επιχειρηματικότητα, τον σκοπό και τους τομείς εφαρμογής της. Θα παρουσιάσουμε της κατηγορίες των πράσινων επιχειρηματιών και πως εξελίχθηκε η πράσινη επιχειρηματικότητα από το παρελθόν έως σήμερα. Θα αναφερθούμε σε μία σειρά νομοθετημάτων που έδωσαν τις κατευθύνσεις για μία πράσινη κοινωνία και θα περιγράψουμε ορισμένες ρυθμιστικές αρχές και καθοριστικής σημασίας νομικά πλαίσια που διαμόρφωσαν την πράσινη επιχειρηματικότητα, καθώς και στα πλεονεκτήματα, αλλά και στα λιγοστά μειονεκτήματα από την εφαρμογή της. Στο τρίτο κεφάλαιο, θα εστιάσουμε στην πράσινη επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα που έχει κάνει αξιόλογα βήματα στον κλάδο της βιολογικής καλλιέργειας και στην αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κυρίως αιολικής και ηλιακής. Επιπλέον έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες στην διαχείριση απορριμμάτων μέσω τις ανακύκλωσης. Στη συνέχεια παραθέτουμε κάποια παραδείγματα επιχειρήσεων με καλή πρακτική της πράσινης επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Στο τέταρτο κεφάλαιο, θα παρουσιάσουμε και θα αναλύσουμε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα πράσινων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των καλλυντικών στην Ελλάδα, της Apivita Α.Ε.Β.Ε. και της Κορρές Α.Ε. Στο ίδιο κεφάλαιο, θα αναφερθούμε και θα υπολογίσουμε τους σημαντικότερους αριθμοδείκτες με βάση πάντα τα στοιχεία που αντλούμε από τις ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις των επιχειρήσεων της τελευταίας πενταετίας. Θα αναλύσουμε και θα συγκρίνουμε τα αποτελέσματα των αριθμοδεικτών για τις χρήσεις 2012¬2016 και θα τα απεικονίσουμε με τη μορφή πινάκων και διαγραμμάτων. Έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε ορθά συμπεράσματα. Κλείνοντας την εργασία θα καταγράψουμε τα συμπεράσματα που προέκυψαν με βάση την ανάλυση και σύγκριση των αποτελεσμάτων των αριθμοδεικτών.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καταραχιά Ανδρονίκη
Uncontrolled Keywords: Αειφορία, Πράσινη Ανάπτυξη, Πράσινη Επιχειρηματικότητα, Καλές πρακτικές, Αριθμοδείκτες, APIVITA Α.Ε.Β.Ε. (Μελέτη περίπτωσης), KORRES Α.Ε. (Μελέτη περίπτωσης)
Subjects: Χ > Χρηματοοικονομική επιχειρήσεων
Ε > Επιχειρηματικότητα
Κ > Καλλυντικά
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 14 Jan 2021 11:03
Last Modified: 14 Jan 2021 11:03
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10749

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top