Χρηματοοικονομική ανάλυση της εταιρείας ΕΛ.ΠΕ Α.Ε για τα έτη 2010 - 2017

Χαλίμι, Κλέβις Α. (2020) Χρηματοοικονομική ανάλυση της εταιρείας ΕΛ.ΠΕ Α.Ε για τα έτη 2010 - 2017. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D34_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Βασικό αντικείμενο αυτής της εργασίας είναι η χρηματοοικονομική ανάλυση της εταιρείας ΕΛ.ΠΕ Α.Ε. Συγκεκριμένα στο πρώτο κεφάλαιο βλέπουμε την αρχικά την ιστορική αναδρομή της εταιρείας και την συνεισφορά της επιχειρήσεις στον κλάδο των πετρελαίων. Αρχικά γίνετε αναφορά σε κάποια βασικά θέματα που έχουν να κάνουν με τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις όπως είναι το πλαίσιο ανάλυσης και παρουσίασης τους, ο σκοπός σύνταξης τους, οι αδυναμίες που παρουσιάζουν σήμερα, οι κυριότεροι χρήστες αυτών και άλλα. Στην συνέχεια γίνετε μια αναλυτική παρουσίαση των βασικότερων χρηματοοικονομικών καταστάσεων που επιβάλει η νομοθεσία σήμερα σε όλες τις επιχειρήσεις. Στην συνέχεια περιγράφονται οι σημαντικότερες μέθοδοι ανάλυσης των χρηματοοικονομικών καταστάσεων που χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους οικονομικούς αναλυτές σήμερα και γίνετε ιδιαίτερη και εκτενής αναφορά στην ανάλυση με την βοήθεια αριθμοδεικτών που θα εφαρμόσουμε στην συνέχεια στην εταιρεία της ΕΛ.ΠΕ Α.Ε. Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε στο δεύτερο κεφάλαιο οπού εκεί αρχικά βλέπουμε την γενικότερη έννοια της χρηματοοικονομικής ανάλυσης δηλαδή ορισμούς όπως της γενικής ρευστότητας, της ειδικής, της ταμειακής και όλες της υπόλοιπες ρευστότητες οι οποίες μας βοηθούν να κατανοήσουμε αν μία επιχείρηση είναι υγιείς ή έχει προβλήματα στον κλάδο της. Στο τρίτο κεφάλαιο βλέπουμε ξανά της χρηματοοικονομικές ανάλυσης αλλά αυτήν την φορά ποίο ειδικά δηλαδή όλες της ρευστότητες της οποίες αναφέραμε παραπάνω της χρησιμοποιούμε στην εταιρεία για να μπορέσουμε να διακρίνουμε αν η επιχειρήσει μας είναι υγιείς ή αντιμετωπίζει προβλήματα οικονομικής ρευστότητας. Στο συγκεκριμένο κεφάλαιο υπαρχή και η χρήση διαγραμμάτων ανάμεσα στις εφτά χρονιές 2010 – 2017 ώστε να μπορέσουμε καλύτερα να αντιληφτούμε τα κέρδη- ζημίες που είχε η επιχείρηση κάθε ένας από τους παραπάνω χρόνους. Για την ανάλυση χρησιμοποιείτε ένα μεγάλο εύρος δεικτών που περιλαμβάνει αριθμοδείκτες ρευστότητας, δραστηριότητας, αποδοτικότητας, αλλά και επενδυτικούς αριθμοδείκτες.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σπινθηρόπουλος Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Αριθμοδείκτες ρευστότητας, Αριθμοδείκτες αποδοτικότητας, Χρηματοοικονομική ανάλυση ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε., Χρηματοοικονομικοί δείκτες, Κλάδος Πετρελαίου
Subjects: Α > Αριθμοδείκτες
Χ > Χρηματοοικονομική ανάλυση
Π > Πετρέλαιο - Βιομηχανία και εμπόριο
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 13 Jan 2021 12:31
Last Modified: 13 Jan 2021 12:31
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10745

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top