Marketing χονδρικού εμπορίου: μελέτη περίπτωσης της "Gold supply - Horeca solutions and more"

Κουρκούνα, Βασιλεία – Χαρίκλεια and Μαγκλάρα, Έλλη (2020) Marketing χονδρικού εμπορίου: μελέτη περίπτωσης της "Gold supply - Horeca solutions and more". BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D20_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Το χονδρικό εμπόριο είναι η δραστηριότητα αγοράς και πώλησης αγαθών σε μεγάλες ποσότητες και επομένως σε φθηνότερες τιμές, συνήθως σε καταστηματάρχες οι οποίοι στη συνέχεια πωλούν στο κοινό. Σχεδόν όλα τα εμπορεύματα μπορούν να δημιουργήσουν χονδρικό εμπόριο, αλλά μόνο ορισμένα από αυτά πωλούνται στο λιανικό εμπόριο. Οι χονδρέμποροι καλούνται επίσης ως διανομείς, παίρνουν τα προϊόντα από τους κατασκευαστές, τα διατηρούν στο κέντρο και στη συνέχεια διανέμουν στους λιανοπωλητές. Το χονδρικό μάρκετινγκ συνήθως περιλαμβάνει τα προϊόντα που ανακατεύονται κάτω από το εμπορικό σήμα της εταιρείας. Το χονδρικό μάρκετινγκ θα οδηγήσει στη σύνδεση με πολλούς κατασκευαστές για να ελέγξει εάν θα αγοράσει από αυτούς με βάση την τιμή κλπ. Όπως κάθε επιχειρηματική στρατηγική, είναι σημαντικό να διαμορφωθεί μια χονδρική στρατηγική μάρκετινγκ προκειμένου να επιτύχει η χονδρική επιχείρηση. Γενικότερα, έχει διαφανεί πως ο τρόπος που θα παρουσιαστεί ένα προϊόν και πάντα σε συνάρτηση με τον πληθυσμό που στοχεύει να εδραιωθεί επηρεάζει και την γενικότερη πώλησή τους. Κάνοντας αναφορά σε μία συγκεκριμένη εταιρεία, την Gold Supply, οφείλει να σημειωθεί η αύξηση της εξάπλωσής της ανά τα χρόνια. Η πληθώρα των προϊόντων της και η συνεργασία με προμηθευτές, έχει αναδείξει την εταιρεία ως άκρως ανταγωνιστική και αξιόπιστη στον τομέα του χοντρικού εμπορίου τροφίμων στην Βόρεια Ελλάδα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σερδάρης Παναγιώτης
Uncontrolled Keywords: Χονδρικό εμπόριο, Λιανικό εμπόριο, Τομέας τροφίμων, Προώθηση, Επικοινωνία, Στρατηγικές διαφήμισης, Μάρκετινγκ χονδρικού εμπορίου, Μελέτη περίπτωσης «Gold Supply»
Subjects: Χ > Χονδρικό εμπόριο
Τ > Τρόφιμα
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 08 Jan 2021 11:16
Last Modified: 08 Jan 2021 12:13
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10732

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top