Το μάρκετινγκ της ανθυγιεινής διατροφής σε παιδιά και εφήβους στην Ελλάδα

Τσιπώτη, Μαρία Ηλ. (2020) Το μάρκετινγκ της ανθυγιεινής διατροφής σε παιδιά και εφήβους στην Ελλάδα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D17_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η διατροφή των παιδιών κατά την σχολική ηλικία χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και επιμέλειας και έχει σπουδαία σημασία για την σωστή και υγιής ανάπτυξη του παιδιού. Στη διατροφή, σημαντικό ρόλο επιτελούν διάφοροι παράγοντες όπως η οικογένεια, το σχολικό περιβάλλον αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με τα οποία το παιδί έρχεται καθημερινά σε επαφή. Η παρούσα μελέτη θέτει ως στόχο την μελέτη των παραγόντων που φαίνεται να επιδρούν δυναμικά ή και καταλυτικά στην διαμόρφωση της διατροφής των παιδιών. Τόσο τα περιβάλλοντα με τα οποία το παιδί έρχεται σε επαφή όσο και τα διάφορα πρότυπα που προβάλλονται και καλλιεργούνται σε αυτό φαίνεται πως έχουν άμεση σχέση και αντίκτυπο στην δημιουργία διατροφικών συνηθειών και προτύπων. Ζητούμενο είναι μέσα από αυτά τα πρότυπα να καλλιεργείται η σπουδαιότητα και η αξία της διατροφής, που είναι καίριας σημασίας για την σωστή ανάπτυξη του νηπίου μέσα από ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής. Η επιβολή κανόνων, η προτίμηση υγιεινών τροφών, η καθιέρωση προτύπων που προωθούν την υγιεινή διατροφή, ο ενδελεχής έλεγχος και η επιτήρηση των παιδιών όταν ασχολούνται με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και η εκπαίδευσή τους ως καταναλωτές, μπορούν να δράσουν σημαντικά στην διατροφική εξέλιξη του παιδιού ώστε να αποκτήσει υγιεινές διατροφικές συνήθειες και να αποφύγει διάφορα ιατρικά προβλήματα και ιδίως την παχυσαρκία που τείνει να παίρνει διαστάσεις «επιδημίας».

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σερδάρης Παναγιώτης
Uncontrolled Keywords: Ανθυγιεινή διατροφή και μάρκετινγκ, Διαφήμιση και παιδιά, Διατροφικές συνήθειες και Παιδιά, Προσχολική ηλικία, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.), Οικογένεια, Σχολείο
Subjects: Δ > Διατροφή - Ποιότητα
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 08 Jan 2021 09:22
Last Modified: 08 Jan 2021 10:45
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10730

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top