Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS)

Σεραφειμίδου, Αναστασία and Στούκα, Βαρβάρα (2013) Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS). BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
ICT4_2013.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Βασικό αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι τα Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου και κυρίως το σύστημα OpenCms. Με τη χρήση του συστήματος αυτού προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε πως αποθηκεύεται και διανέμεται το περιεχόμενο μέσα σε μια ιστοσελίδα, όπως και ποια είναι τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία μιας σελίδας με τη χρήση ξεχωριστών προτύπων (templates). Στο αρχικό κομμάτι της διπλωματικής εργασίας, ορίζονται οι έννοιες του Ελεύθερου Λογισμικού και του Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (OpenSource Software - OSS). Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται η συνεισφορά τους στο χώρο της πληροφορικής και των εφαρμογών, τα σημεία που διαφοροποιούνται όπως επίσης και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους. Στη συνέχεια, δίνεται ο ορισμός των Συστημάτων Διαχείρισης Περιεχομένου (Content Management Systems - CMS) και αναλύονται η χρησιμότητα και τα χαρακτηριστικά τους. Επιπλέον, αναφέρονται τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους, καθώς και οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν τα CMS. Στα επόμενα κεφάλαια περιγράφεται αναλυτικά η εγκατάσταση του συστήματος OpenCms, τα βασικά χαρακτηριστικά του αλλά και κάποιες από τις πιο σημαντικές λειτουργίες του. Στο τελευταίο κομμάτι, περιγράφεται διεξοδικά η διαδικασία που απαιτείται για τη δημιουργία μιας λειτουργικής μονάδας (Module Page) και ξεχωριστών προτύπων JSP, με τελικό σκοπό την συγγραφή μίας συλλογής συνεργαζομένων προτύπων, με τα οποία θα μπορεί να πραγματοποιείται ένα σαφώς οριζόμενο σύνολο εφαρμογών με καθόλου ή ελάχιστο κώδικα. Χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο σύστημα, όπως το OpenCms, είναι δυνατό να γίνει ποιο εύκολη η δημιουργία και διαχείριση μιας ιστοσελίδας και του περιεχομένου της.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μιχάλας Άγγελος
Uncontrolled Keywords: Ελεύθερο λογισμικό, Λογισμικό ανοιχτού κώδικα, Content Management System – CMS, OpenCms, Workflows, Διαδίκτυο, Πρότυπα, Αντικειμενοστραφής προγραμματισμός.
Subjects: Β > Βάσεις δεδομένων
Ι > Ιστοσελίδες - Σχεδίαση
Σ > Συστήματα διαχείρισης περιεχομένου - (CMS)
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 26 Nov 2020 08:25
Last Modified: 26 Nov 2020 08:25
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10700

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top