Η εγκατάσταση αμπελώνων στα οινοποιεία της αμπελουργικής περιοχής Δράμας-Καβάλας

Παπαστυλιανός, Χαράλαμπος (2020) Η εγκατάσταση αμπελώνων στα οινοποιεία της αμπελουργικής περιοχής Δράμας-Καβάλας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
FG11_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Ο σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η εμπειρική διερεύνηση των συνθηκών υπό των οποίων κρίνεται κατάλληλη η εγκατάσταση και καλλιέργεια ενός αμπελώνα στις αμπελουργικές περιοχές Δράμας – Καβάλας. Η φήμη και η μακροχρόνια παράδοση που φαίνεται να χαρακτηρίζει τις εν λόγω περιοχές γύρω από την τέχνη της οινοποιίας, γεννούν άμεσα ενδιαφέρον για πιο ενδελεχή έρευνα και μελέτη. Η μέθοδος που ακολουθήθηκε για την συλλογή των συγγραφικών δεδομένων ήταν η εκ του σύνεγγυς γνωριμία με τους χώρους και τους ανθρώπους των οινοποιείων οι οποίοι με μεγάλη προθυμία δέχθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις μου και να μοιραστούν περαιτέρω χρήσιμες πληροφορίες για την εργασία μου. Οι διαδικασίες που περιγράφονται στο κύριο μέρος - προπαρασκευαστικές ενέργειες, φύτευση, εγκατάσταση, συντήρηση της αμπέλου - ακολουθούν την πραγματική χρονική σειρά των βημάτων που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός λειτουργικού αμπελώνα. Συμπερασματικά, οι αμπελουργικές περιοχές Δράμας – Καβάλας ενδείκνυνται για την καλλιέργεια της αμπέλου λόγω των δεδομένων που παρουσιάζουν όπως μικροκλίμα, υψόμετρο και σύσταση του εδάφους. Το υγρό κλίμα της περιοχής σε συνδυασμό με τις ευαισθησίες που παρουσιάζει το αμπέλι ως οργανισμός δημιουργεί την ανάγκη για συνεχή παρακολούθηση προς αποφυγή ασθενειών.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Παπαδόπουλος Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Αμπελώνας, Προπαρασκευαστικές ενέργειες, Φύτευση, Εγκατάσταση, ΅Συντήρηση, Μικροκλίμα, Υψόμετρο, Σύσταση εδάφους
Subjects: Α > Αμπελουργία
Α > Αμπελοκαλλιέργεια
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 18 Nov 2020 11:36
Last Modified: 18 Nov 2020 11:36
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10682

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top