Εξισορρόπηση φορτίου σε αλγόριθμους χρονοπρογραμματισμού

Παξινός, Αλέξανδρος (2019) Εξισορρόπηση φορτίου σε αλγόριθμους χρονοπρογραμματισμού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI60_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Οι ασύρματες επικοινωνίες αποτελούν σήμερα τον πιο δραστήριο κλάδο στον τομέα των επικοινωνιών. Από την προηγούμενη δεκαετία, όλο και περισσότεροι επιστήμονες ασχολούνται με θέματα και ζητήματα που προκύπτουν στα ασύρματα δίκτυα. Η ανάγκη για συνδεσιμότητα χωρίς τη χρήση καλωδίων ολοένα και αυξάνεται. Οι δραματικές εξελίξεις στην τεχνολογία έχουν επιτρέψει την υλοποίηση με χαμηλή κατανάλωση ισχύος πολύπλοκων αλγορίθμων επεξεργασίας σήματος και τεχνικών κωδικοποίησης. Σε σύγκριση με τις επικοινωνίες από άκρο-σε-άκρο φαίνεται ότι ακόμα δεν κατανοούμε τα βασικά όρια απόδοσης των ασύρματων δικτύων και τις πρακτικές μεθόδους για την προσέγγισή τους. Δεδομένης της ταχείας εξέλιξης του Διαδικτύου των πραγμάτων και της πλέον αυξανόμενης απαίτησης τους για ασύρματα δίκτυα κινητών επικοινωνιών παραμένουν σημαντικές περιοχές προς έρευνα και μελέτη. Στη παρούσα εργασία θα ασχοληθούμε με μια κατηγορία ασύρματων δικτύων τα ασύρματα δίκτυα πολλαπλών βημάτων. Στο πρώτο κεφάλαιο θα παρουσιαστούν χαρακτηριστικά τους, η κατηγοριοποίηση τους καθώς και σημαντικά πρωτόκολλα που σχετίζονται με αυτά. Αναλύοντας τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα δίκτυα θα δούμε την επιτακτική ανάγκη της χρήσης Αλγορίθμων χρονοπρογραμματισμού για τη προσπάθεια κάλυψης των ελλείψεων τους. Λόγω των αυξημένων αναγκών και της πολυπλοκότητας τους τα ασύρματα multihop δίκτυα απαιτούν τη χρήση εξειδικευμένων αλγορίθμων για το διαμοιρασμό και τη κατανομή του φορτίου. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας θα παρουσιαστούν οι διαθέσιμοι αλγόριθμοι που έχουν μελετηθεί για την επίλυση προβλημάτων στα ασύρματα δίκτυα πολλαπλών βημάτων. Θα δοθεί έμφαση στον τρόπο της σύγκρισης μέσω πρακτικών και προσομοίωσης. Τέλος θα χρησιμοποιηθεί εργαλείο προσομοίωσης και θα γίνει η σύγκριση των αποτελεσμάτων της απόδοσης τους.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Βέργαδος Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Αλγόριθμοι χρονοπρογραμματισμού, Ασύρματα δίκτυα πολλαπλών βημάτων, Εξισορρόπηση φορτίου, Ασύρματα δίκτυα κινητών επικοινωνιών, Διαδίκτυο των πραγμάτων, Internet of things.
Subjects: Α > Ασύρματη επικοινωνία, Συστήματα της
Δ > Διαδίκτυο (Internet)
Τ > Τηλεπικοινωνία
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 09 Nov 2020 12:02
Last Modified: 09 Nov 2020 12:02
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10671

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top