Βασικές αρχές δρομολόγησης σε σύνθετα δίκτυα μεταγωγής και εφαρμογή αυτών με χρήση του Cisco Packet Tracer

Παπαδοπούλου, Δήμητρα I. (2020) Βασικές αρχές δρομολόγησης σε σύνθετα δίκτυα μεταγωγής και εφαρμογή αυτών με χρήση του Cisco Packet Tracer. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI19_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία χωρίζεται σε δύο σκέλη. Στο πρώτο μέρος βρίσκεται το θεωρητικό κομμάτι της εργασίας όπου γίνεται μια εκτενής μελέτη των βασικών αρχών δικτύωσης, μεταγωγής και δρομολόγησης πακέτων, με έμφαση στα πρωτόκολλα δυναμικής δρομολόγησης, έχοντας στόχο να προσφέρει στον αναγνώστη το απαραίτητο γνωστικό υπόβαθρο για να μπορέσει αντιληφθεί πως λειτουργεί ένα σύνθετο δίκτυο μεταγωγής δεδομένων μιας μικρομεσαίας επιχείρησης και πως μπορεί να προσομειωθεί αυτή η λειτουργία για τις ανάγκες του πειραματικού μέρους της εργασίας. Στο πειραματικό μέρος της παρούσας εργασίας πραγματοποιείται η προσομείωση των βασικών αρχών δρομολόγησης σε σύνθετο εταιρικό δίκτυο μεταγωγής δεδομένων, που υλοποιείται με τη χρήση του κατάλληλου δικτυακού εξοπλισμού, δηλαδή του λογισμικού προσομοίωσης Cisco Packet Tracer που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Cisco IOS. Σε αυτό το μέρος διαμορφώνονται τα πρωτόκολλα δυναμικής δρομολόγησης στα οποία έχει γίνει ήδη αναφορά στο θεωρητικό μέρος της εργασίας και επιτυγχάνεται η ανταλλαγή δεδομένων μέσα στο εταιρικό δίκτυο που έχει δημιουργηθεί. Ο σκοπός είναι να κατανοηθεί η διαμόρφωση των πρωτοκόλλων δυναμικής δρομολόγησης που χρησιμοποιούνται για την επιτυχή λειτουργία του σύνθετου δικτύου και την απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ των κόμβων του. Έπειτα από τη μελέτη της παρούσας πτυχιακής εργασίας ο αναγνώστης θα κατέχει τις απαραίτητες γνώσεις για τις βασικές αρχών δρομολόγησης και μεταγωγής σε σύνθετα εταιρικά δίκτυα δεδομένων και θα είναι σε θέση να κατανοεί τη λειτουργία τους.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μπιμπίρης Αθανάσιος
Uncontrolled Keywords: Πρωτόκολλα επικοινωνίας, Cisco Packet Tracer, Cisco IOS, Δρομολογητής, Μεταγωγέας, Στατική / Δυναμική δρομολόγηση, OSI, TCP/IP, RIP, OSPF, EIGRP, DHCP, NAT.
Subjects: Δ > Διαδίκτυο (Internet)
Δ > Δίκτυα υπολογιστών - Πρωτόκολλα
Λ > Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 09 Nov 2020 11:13
Last Modified: 09 Nov 2020 11:13
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10670

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top