Μετάφραση ενός βιβλίου Μαθησιακής Αναλυτικής και ανάπτυξη σχετικής ιστοσελίδας

Κανταρτζής, Στυλιανός (2019) Μετάφραση ενός βιβλίου Μαθησιακής Αναλυτικής και ανάπτυξη σχετικής ιστοσελίδας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI59_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (6MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελεί μετάφραση του δεύτερου μισού του βιβλίου με τίτλο Handbook of Learning Analytics καθώς επίσης και από την δημιουργία και ανάπτυξη ιστοσελίδας. Το βιβλίο χωρίζεται σε δεκαέξι κεφάλαια (Κεφάλαιο 15 – Κεφάλαιο 30) και το κάθε κεφάλαιο αποτελείται από την περίληψή του στην αρχή, λέξεις κλειδιά, το κυρίως μέρος όπου αναλύεται το θέμα του κεφαλαίου μετά κάποια συμπεράσματα και τέλος οι αναφορές. Τα πρώτα εννιά κεφάλαια ασχολούνται με διάφορες εφαρμογές που βρίσκει η Μαθησιακή Αναλυτική στην εκπαίδευση και όχι μόνο όπως σε ένα παράδειγμα ανάλυσης δικτύου βασισμένο στην θεωρία της Μαθησιακής Αναλυτικής (κεφ. 15), σε ποικίλα μεγάλα δεδομένα από τυχαία πειράματα πεδίου σε μαζικά ανοιχτά online μαθήματα Massive Open Online Courses (MOOCs) (κεφ. 18) ή στην αυτορυθμιζόμενη μάθηση (κεφ. 21). Τα επτά τελευταία κεφάλαια ασχολούνται με τις θεσμικές στρατηγικές και προοπτικές των συστημάτων όπως η Μαθησιακή Αναλυτική σε μια υποδομή εικονικής μάθησης (κεφ. 25) , η μετασχηματική δύναμή της (κεφ. 26) ή το απόρρητο των σπουδαστών (κεφ. 28). Στο τέλος αναλύεται η δημιουργία και η ανάπτυξη της ιστοσελίδας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τζήμας Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Εξόρυξη Δεδομένων, Εξόρυξη Εκπαιδευτικών Δεδομένων (Educational Data Mining), Μαθησιακή Αναλυτική (Learning Analytics), Διδακτική Αναλυτική (Teaching Analytics), Διδασκαλία με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, Ηλεκτρονική μάθηση (E-learning).
Subjects: Β > Βάσεις δεδομένων
Ε > Εκπαίδευση εξ΄ αποστάσεως
Η > Ηλεκτρονική επεξεργασία δεδομένων
Ι > Ιστοσελίδες - Σχεδίαση
Λ > Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 05 Nov 2020 12:58
Last Modified: 05 Nov 2020 12:58
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10663

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top