Υβριδική συμπίεση δυαδικών τρισδιάστατων ψηφιογραφικών δομών, χρησιμοποιώντας υποδιαίρεση και κωδικοποίηση μήκους σειράς, χωρίς περιορισμούς δυνάμεων του 2 στις διαστάσεις των δομών

Αργυρίου, Αλέξανδρος (2020) Υβριδική συμπίεση δυαδικών τρισδιάστατων ψηφιογραφικών δομών, χρησιμοποιώντας υποδιαίρεση και κωδικοποίηση μήκους σειράς, χωρίς περιορισμούς δυνάμεων του 2 στις διαστάσεις των δομών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI15_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Η παρούσα εργασία, αποτελεί μία μελέτη πάνω σε σύγχρονους, αποδοτικούς και ευφυείς τρόπους αποθήκευσης δυαδικών τρισδιάστατων ψηφιογραφικών δομών, οι οποίες διέπονται από αυθαιρετότητα και δεν υπάγονται σε σύνολα δυνάμεων του 2 στις διαστάσεις τους. Τα δείγματα τα οποία μελετώνται αποτελούνται από οστικούς ιστούς, οι οποίοι προέρχονται από μικροϋπολογιστικές τομογραφίες(μCT) σε φάλαινες και ανθρώπους. Τα δεδομένα των δομών αυτών συμπιέζονται και αποθηκεύονται σε ιεραρχικές χωρικές δομές δεδομένων, οι οποίες βασίζονται στην αρχή της αναδρομικής υποδιαίρεσης του χώρου στις 2 ή 3 διστάσεις. Οι χωρικές δομές που πλαισιώνουν την παρούσα προσέγγιση είναι τα τετραδικά δέντρα περιοχών και τα οκταδικά δέντρα περιοχών. Η δισδιάστατη προσέγγιση μέσω τετραδικών δέντρων υλοποιείται ανά επίπεδο Z. Η υλοποίηση των χωρικών δομών γίνεται υβριδικά σε αρμονική συνεργασία με την κωδικοποίηση μήκους σειράς στα δεδομένα των κόμβων φύλλων τους. Τέλος εξάγονται και εξετάζονται συμπεράσματα για τους βέλτιστους τρόπους αποθήκευσης, βάσει απόδοσης τόσο χωρικής όσο και χρονικής.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σίσιας Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Χωρικά δεδομένα, Χωρικές δομές δεδομένων, Τετραδικά δέντρα, Οκταδικά δέντρα, C++, Αλγόριθμοι σε C++, Δομές δεδομένων σε C++, Συμπίεση δεδομένων, Αλγόριθμοι συμπίεσης, Υβριδικοί αλγόριθμοι συμπίεσης, Χωρική υποδιαίρεση, Κωδικοποίηση μήκους σειράς.
Subjects: Α > Αλγόριθμοι
Γ > Γλώσσες προγραμματισμού (Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές)
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 27 Oct 2020 11:34
Last Modified: 27 Oct 2020 11:34
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10654

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top