Το προφίλ και η αποτελεσματικότητα των Ανώνυμων Εταιρειών: μελέτη περίπτωσης: η εξελικτική πορεία της ΕΠΑΠ Α.Ε. μέσω ίδρυσης, ανάπτυξης, πτώσης και εκσυγχρονισμού της ύστερα από την εξαγορά της από την Green Cola Company

Τσάμης, Κωνσταντίνος Ν. (2019) Το προφίλ και η αποτελεσματικότητα των Ανώνυμων Εταιρειών: μελέτη περίπτωσης: η εξελικτική πορεία της ΕΠΑΠ Α.Ε. μέσω ίδρυσης, ανάπτυξης, πτώσης και εκσυγχρονισμού της ύστερα από την εξαγορά της από την Green Cola Company. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX46_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Στα πλαίσια της παρούσας πτυχιακής μου εργασίας θα γίνει μια προσπάθεια να διερευνηθεί το ζήτημα σύστασης και βιώσιμης λειτουργίας των Ανωνύμων Εταιρειών με ό,τι αυτές συνεπάγονται από πλευράς ώριμων αποφάσεων και στοχευμένων ενεργειών. Η Μελέτη Περίπτωσης θα εστιάσει στην εξελικτική πορεία της ΕΠΑΠ ΑΕ στο διάβα του χρόνου και στην εξαγορά της από την Green Cola Company, η οποία κατόρθωσε να συμβάλει σε μια καθόλα ανασύσταση της παλαιάς εταιρείας δημιουργώντας παράλληλα ένα καινοτόμο προϊόν με ένα εξίσου καινοτόμο συστατικό την άγνωστη έως πρότινος stevia. Για τη μελέτη των δύο παραπάνω ερευνητικών προβλημάτων, που συμπεριέλαβε η εκπόνηση της παρούσας μελέτης, επιλέγηκε η μεθοδολογία της Ποσοτικής προσέγγισης η οποία εμπεριείχε τα βασικότερα σημεία σύστασης και ομαλής λειτουργίας των Ανώνυμων Εταιρειών γενικά, καθώς και την εξελικτική πορεία της Μελέτης Περίπτωσης δηλαδή της ΕΠΑΠ ΑΕ. Μέσω λοιπόν της Ποσοτικής μεθόδου εξήχθησαν ορισμένα αποτελέσματα-ευρήματα εκ των οποίων τα σημαντικότερα ήταν τα εξής: η σύσταση μιας Ανώνυμης Εταιρείας η οποία όντας ως η κύρια μορφή μιας κεφαλαιουχικής εταιρείας οφείλει να απαρτίζεται από ένα οργανωμένο επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο ως κύριο στόχο θα έχει τη διαρκή ανάπτυξη και δη τη βιωσιμότητά της. Η αρχικά οικογενειακή επιχείρηση της ΕΠΑΠ ΑΕ και μετέπειτα ως μια Ανώνυμη Εταιρεία, αν και ξεκίνησε με ευοίωνες προοπτικές, εντούτοις ύστερα από αρκετά χρόνια λειτουργίας της βρέθηκε στα όρια της πτώχευσης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, που βίωσε ξαφνικά η Ελλάδα. Τη φθίνουσα πορεία της ΕΠΑΠ ΑΕ όμως ανέκοψε η έγκαιρη πρωτοβουλία μιας καινοτόμου επιχείρησης της Green Cola Company, η οποία έσπευσε να την αναδιαμορφώσει καθολικά και με ταχύτατες και δη με στοχευμένες ενέργειες να την επανεντάξει έξυπνα και δημιουργικά στην εμπορική αγορά της περιοχής, αλλά και στην οικονομία της χώρας γενικότερα. Μέσω της έρευνας μάλιστα ο πληθυσμός-στόχος, που αποτέλεσαν οι εργαζόμενοι της εν λόγω επιχείρησης, επιβεβαίωσαν με τις μαρτυρίες τους την έγκαιρη και καίρια συμβολή της Green Cola Company, η οποία κατόρθωσε εν μέσω εξαιρετικά δυσμενών οικονομικών συγκυριών αφενός να διατηρήσει τη φιλοσοφία της παραδοσιακής ΕΠΑΠ ΑΕ, και αφετέρου να την ενδυναμώσει με νέα προϊόντα ικανά να την καταστήσουν ξανά ένα ενεργό μέλος της επιχειρηματικής δράσης στην ακριτική περιοχή της πόλης της Νέας Ορεστιάδας, που βρίσκεται στο νομό Έβρου.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σαριαννίδης Νικόλαος
Uncontrolled Keywords: Ανώνυμες Εταιρείες, ΕΠΑΠ Α.Ε., Εξαγορά, Ανασύσταση, Green Cola Company
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 22 Oct 2020 08:14
Last Modified: 22 Oct 2020 08:14
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10634

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top