Εξωτερικός έλεγχος ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

Φιλιππίδου, Ραλλού - Ραφαέλλα Λ. (2019) Εξωτερικός έλεγχος ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX39_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (919kB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία συντάχθηκε με σκοπό να μελετήσει τη σημασία και την αναγκαιότητα του εξωτερικού ελέγχου σε μία επιχείρηση. Οι επιχειρήσεις με μεγάλο όγκο γίνονται «πόλος έλξης» πολλών επενδυτών, αλλά και του ίδιου του Κράτους, για το αν γίνεται σωστή διαχείριση των οικονομικών στοιχείων της εκάστοτε επιχείρησης. Ένας από τους μεγαλύτερους κλάδους στη χώρα μας είναι οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Η αύξηση του τουρισμού έχει δημιουργήσει μία τάση γρήγορης εξελίξεις των ξενοδοχειακών μονάδων με αποτέλεσμα την ανάπτυξη και τη μεγέθυνση των επιχειρήσεων. Η ραγδαία αυτή εξέλιξη και η ανάγκη των ξενοδοχειακών μονάδων να καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών τους δημιούργησε διάφορα τμήματα εκμετάλλευσης. Με την λάθος λογιστική οργάνωση δημιουργούνται πολλές φορές ατασθαλίες ή καταχρήσεις με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κίνδυνοι. Για την αποφυγή των παραπάνω, όπως και για την αξιολόγηση των οικονομικών καταστάσεων των επιχειρήσεων ο εξωτερικός έλεγχος έχει τον ρόλο της αξιόπιστης γνώμης για την αποδοτικότητα του οργανισμού που καλείται να εξετάσει.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σαριαννίδης Νικόλαος
Uncontrolled Keywords: Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις, Τουρισμός, Ξενοδοχειακή λογιστική, Εσωτερικός Έλεγχος, Εξωτερικός Έλεγχος
Subjects: Ε > Ελεγκτική (Λογιστική)
Ξ > Ξενοδοχειακή λογιστική
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 22 Oct 2020 07:47
Last Modified: 22 Oct 2020 07:47
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10632

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top