Χρηματοοικονομική Αξιολόγηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας για τα έτη 2010 - 2018

Μπλετσογιάννη, Ελένη Κ. (2019) Χρηματοοικονομική Αξιολόγηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας για τα έτη 2010 - 2018. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX107_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Με πάνω από δύο δεκαετίες πορεία στην Ελληνική οικονομία, οι Συνεταιριστικές Τράπεζες δραστηριοποιούντα σε μία άκρως ανταγωνιστική αγορά και σε ένα πραγματικά δύσκολο περιβάλλον ειδικά τα τελευταία έτη. Στην χώρα μας αρκετές από τις τράπεζες αυτές γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, αν και η δράση τους περιορίζεται οικονομικά σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Βέβαια αρκετές δεν κατάφεραν να αντέξουν στις συνθήκες οικονομικής κρίσης και ανέστειλαν την δραστηριότητα τους όπως για παράδειγμα της Δυτικής Μακεδονίας, της Λαμίας κ.α. Αν και αυτό το είδος τραπεζών ενδεχομένως υστερεί σε αρκετά σημεία και ίσως δυσκολεύονται να ακολουθήσουν τις εξελίξεις και τις μεγάλες – συστημικές τράπεζες, βασικό τους πλεονέκτημα αποτελεί η καλύτερη γνώση και η σύνδεση τους με την τοπική κοινωνία. Αρκετές από αυτές τις τράπεζες κατάφεραν να κρατήσουν σταθερή ή και ακόμα να βελτιώσουν την θέση τους μέσα στην κρίση καθώς δεν παρουσιάζουν μεγάλο δανεισμό και τα κεφάλαια τους δεν επενδύονται σε περίπλοκα χρηματιστηριακά προϊόντα ή ομόλογα. Οι Συνεταιριστικές Τράπεζες είναι ανεξάρτητες οικονομικά από το κράτος και δεν στηρίζονται σε καμία κρατική οικονομική βοήθεια. Βασικός τους σκοπός είναι να τηρήσουν τις αρχές της αποδοτικότητας, της φερεγγυότητας, της ρευστότητας και της ασφάλειας του συνεταιριστικού κεφαλαίου. Στόχος ενός συνεταιριστικού πιστωτικού ιδρύματος είναι η συγκέντρωση ενός σημαντικού μέρους της τοπικής κοινωνικής αποταμιεύσεως με σκοπό να το χρησιμοποιήσει στην τοπική αγορά για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων και επαγγελματιών, για την χορήγηση προσωπικών, στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων αλλά και για την γενικότερη περιφερειακή ανάπτυξη. Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η χρηματοοικονομική ανάλυση και εξέταση της Συνεταιριστικής τράπεζας Θεσσαλίας. Για τον σκοπό αυτό και με την βοήθεια αριθμοδεικτών θα εξεταστεί η χρηματοοικονομική θέση της εταιρίας. Τέλος θα καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα που θα προκύψουν.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κυριαζόπουλος Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Συνεταιριστικές Τράπεζες, Χρηματοοικονομική ανάλυση, Τραπεζικός κλάδος, Αριθμοδείκτες, Συνεταιριστική τράπεζα Θεσσαλίας
Subjects: Τ > Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες - Χρηματοοικονομική ανάλυση
Τ > Τράπεζες και τραπεζική, Συνεταιριστικές - Ελλάδα
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 21 Oct 2020 06:46
Last Modified: 21 Oct 2020 06:46
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10606

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top