Συγκριτική μελέτη εξέλιξης του τραπεζικού δικτύου: Νομός Ημαθίας - Ξάνθης (2006 έως σήμερα)

Αδαμίδου, Πετρούλα Δ. and Ιορδανίδου, Βικτώρια - Τανάρα Λ. (2019) Συγκριτική μελέτη εξέλιξης του τραπεζικού δικτύου: Νομός Ημαθίας - Ξάνθης (2006 έως σήμερα). BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX80_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η παρούσα εργασία αποτελεί μια συγκριτική μελέτη της εξέλιξης του τραπεζικού συστήματος των νομών Ξάνθης και Ημαθίας από το 2006 έως σήμερα. Αρχικά, στο θεωρητικό κομμάτι αυτής, γίνεται μνεία στους σημαντικότερους σταθμούς εξέλιξης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος αλλά και στους παράγοντες που την επηρεάζουν. Επιπλέον, μελετάται η οικονομική κρίση, τα αίτια αυτής και το αντίκτυπο της στο τραπεζικό σύστημα. Ακόμη, αναλύονται οι τραπεζικοί κίνδυνοι, η έννοια της αξίας σε κίνδυνο (VAR). Συνακόλουθα, παρουσιάζονται οι τρόποι αντιμετώπισης των επισφαλών καταστάσεων οι οποίες δύνανται να θέσουν σε κίνδυνο την ισορροπία του τραπεζικού συστήματος. Εν συνεχεία, στο ερευνητικό κομμάτι, καταγράφεται η εξέλιξη του τραπεζικού δικτύου στους υπό μελέτη νομούς, την καθορισμένη χρονική περίοδο. Καταληκτικά, εξάγονται ορισμένα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη συγκριτική μελέτη του ερευνητικού μέρους της παρούσης σε συνδυασμό με το θεωρητικό υπόβαθρο.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καραφόλας Συμεών
Uncontrolled Keywords: Τραπεζικό σύστημα, Οικονομική κρίση, Αξία σε κίνδυνο, Νομός Ημαθίας, Νομός Ξάνθης, Τράπεζες, Συγκριτική μελέτη
Subjects: Ε > Ελληνικό τραπεζικό σύστημα
Τ > Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 12 Oct 2020 08:57
Last Modified: 12 Oct 2020 08:57
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10578

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top