Δημιουργία εφαρμογής αποκλειστικά για iPhone χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες Web και απομακρυσμένες βάσεις δεδομένων

Γιαννόπουλος, Ιωάννης (2013) Δημιουργία εφαρμογής αποκλειστικά για iPhone χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες Web και απομακρυσμένες βάσεις δεδομένων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI11_2013.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Η παρακάτω πτυχιακή εργασία έχει δημιουργηθεί για το λειτουργικό σύστημα iOS και συγκεκριμένα για την συσκευή iPhone. Το πρόβλημα (Business problem) που καλείται να επιλύσει είναι η εκτέλεση μιας παραγγελίας από ένα κατάστημα απομακρυσμένα. Το κατάστημα στην δική μας περίπτωση θα είναι ένα υποτιθέμενο ταχυφαγείο. Η εργασία αυτή θα αναλύσει πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε την αρχιτεκτονική τριών επιπέδων (3-tier architecture), το μοντέλο ανάπτυξης client – server, όπου στην πλευρά του client θα έχουμε μια συσκευή smartphone (iPhone ποιο συγκεκριμένα) και στην πλευρά του server θα υφίσταται ένας Apache Server για την πραγματοποίηση παραγγελιών. Θα περιγραφτούν όλες οι τεχνολογίες και τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν, θα εμβαθύνουμε στο λογισμικό iOS και την γλώσσα προγραμματισμού του. Επιπλέον, θα αναλύσουμε που εφαρμόστηκαν οι παραπάνω τεχνολογίες αλλά και τον πηγαίο κώδικα της εφαρμογής. Τέλος, θα καταλήξουμε στα συμπεράσματα και θα αναφερθούμε στις προοπτικές βελτίωσης της.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σταμπουλτζής Μιχαήλ
Uncontrolled Keywords: iPhone, iOS, Xcode, Objective-C, Cocoa Touch, Foundation Framework, Web Services, JSON Framework, PHP, MySQL, Core Location, MessageUI, MapKit
Subjects: Β > Βάσεις δεδομένων
Κ > Κινητά συστήματα επικοινωνίας
Κ > Κινητή τηλεφωνία
Λ > Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 01 Oct 2020 10:30
Last Modified: 01 Oct 2020 10:30
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10555

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top