Ανάλυση, σχεδίαση και υλοποίηση ενός πληροφοριακού συστήματος για την ενιαία διαχείριση οχημάτων

Σπέλλα, Βασιλική (2013) Ανάλυση, σχεδίαση και υλοποίηση ενός πληροφοριακού συστήματος για την ενιαία διαχείριση οχημάτων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI5_2013.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Ο όρος πληροφοριακό σύστημα χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη δημιουργία εφαρμογών που χρειάζονται επιχειρήσεις και οργανισμοί βάση των εκάστοτε αναγκών τους. Ένα παράδειγμα πληροφοριακού συστήματος είναι μια εφαρμογή που διαχειρίζεται την μισθοδοσία των υπαλλήλων μιας εταιρείας. Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας σε συνδυασμό με τον αυξανόμενο όγκο δεδομένων σε επιχειρήσεις και οργανισμούς κατέστησε επιτακτική την ανάγκη ανάπτυξης τέτοιων εφαρμογών. Πλέον τα πληροφοριακά συστήματα έχουν εδραιωθεί και χρησιμοποιούνται ευρέως, αφού προσφέρουν μια πληθώρα πλεονεκτημάτων που επιλύουν μια σειρά από προβλήματα. Επίσης χωρίζονται σε είδη ανάλογα με την εργασία που εξυπηρετούν. Όλοι αυτοί οι παράγοντες προκάλεσαν την όλο και αυξανόμενη ζήτηση τους. Αποτελούν ένα τομέα της επιστήμης της πληροφορικής με μεγάλο ενδιαφέρον και περιθώρια εξέλιξης. Για αυτούς του λόγους θεωρήθηκε σκόπιμη η εκπόνηση μιας εργασίας με θέμα την ανάπτυξη σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο ενός πληροφοριακού συστήματος. Το συγκεκριμένο σύστημα περιγράφει μια εφαρμογή για την ενιαία διαχείριση οχημάτων, η οποία έχει ως στόχο τον περιορισμό και την σταδιακή εξάλειψη του σοβαρού προβλήματος της φοροδιαφυγής σε ότι αφορά στα οχήματα και τους κατόχους τους. Με την εφαρμογή αυτή σαφώς δεν γίνεται αντικατάσταση του ήδη υπάρχοντος συστήματος, αλλά αναδεικνύεται η αξία των ενοποιημένων συστημάτων.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σίσιας Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Πληροφοριακό σύστημα, CSS, HTML, PHP, JAVASCRIPT, MySQL, EasyPhp, PhpMyAdmin, Διάγραμμα E-R, Βάση δεδομένων.
Subjects: Β > Βάσεις δεδομένων
Ε > Επιχειρήσεις - Πληροφορική
Λ > Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Π > Πληροφοριακά συστήματα διοίκησης
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 30 Sep 2020 09:29
Last Modified: 30 Sep 2020 09:29
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10540

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top