Διαφορές ΕΛΠ - ΔΛΠ: αναβαλλόμενη φορολογία

Καλημέρης, Χάρης Α. and Ντίτορας, Εύθυμης (2018) Διαφορές ΕΛΠ - ΔΛΠ: αναβαλλόμενη φορολογία. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX74_2018.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η Λογιστική ίσως ο σημαντικότερος κλάδος της Οικονομικής Επιστήμης, είναι ένα σύστημα καταγραφής και ελέγχου της κερδοφορίας οικονομικών δραστηριοτήτων. Με την λογιστική οικονομικές δραστηριότητες, χρηματικές πράξεις ή συναλλαγές, προσδιορίζονται και καταγράφονται συστηματικά και μεθοδικά έτσι ώστε να είναι εφικτός ο μελλοντικός έλεγχος. Στις μέρες μας, η παγκοσμιοποίηση και το πλήρες άνοιγμα των εθνικών αγορών καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για την ομοιογενοποίηση των λογιστικών καταστάσεων των επιχειρήσεων για τον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα τόσο σε εθνικό όσο και σε Διεθνές επίπεδο. Η κρίση που ταλανίζει αυτή τη περίοδο τις αγορές, καθώς επίσης και η έλλειψη εμπιστοσύνης των επενδυτών προς τις χρηματιστηριακές αγορές, καθιστά αναγκαία την εφαρμογή ομοιόμορφων λογιστικών προτύπων. Το θέμα της φορολογίας τόσο για επιχειρήσεις με διεθνή παρουσία όσο και για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (επενδυτές, φορολογικές αρχές κτλ.) έχει αναχθεί σε μείζων θέμα τα τελευταία χρόνια ειδικά σε ένα περιβάλλον όπως το σημερινό, έντονης οικονομικής κρίσης και αστάθειας. Το Ελληνικό Λογιστικό Σχέδιο χαρακτηρίζεται από πολλούς ως απαρχαιωμένο και ανίκανο να καλύψει πλέον τις ανάγκες πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού. Τα νέα Ελληνικά Λογιστικά πρότυπα που εισήχθησαν το 2014 ήρθαν να καλύψουν την ανάγκη αυτή. Η καθιέρωση Διεθνών Λογιστικών Προτύπων εξασφαλίζει την απαιτούμενη διαφάνεια που χρειάζονται οι χρήστες των οικονομικών καταστάσεων ανά τον κόσμο. Συνεπώς, καθίσταται αναγκαία η ύπαρξη ενιαίων λογιστικών προτύπων, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο που θα προσδώσει μεγαλύτερη συνοχή στις λογιστικές καταστάσεις, καθώς η σύνταξη τους θα στηρίζεται σ' ένα ενιαίο πλαίσιο προτύπων και διαδικασιών, μεταξύ των οποίων θα υπάρχει μια λογική συνέχεια και συνέπεια και θα αποφεύγονται οι αντιφάσεις και αντιθέσεις.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καρτάλης Νικόλαος
Uncontrolled Keywords: Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα (ΕΛΠ), Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (ΔΛΠ), Αναβαλλόμενη Φορολογία , ΔΛΠ 12
Subjects: Δ > Διεθνή λογιστικά πρότυπα
Ε > Ελληνικό γενικό λογιστικό σχέδιο
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 17 Sep 2020 10:37
Last Modified: 17 Sep 2020 10:37
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10501

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top