Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης (eurepgap) στην καλλιέργεια του κρεμμυδιού

Αγγέλου, Δήμητρα (2008) Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης (eurepgap) στην καλλιέργεια του κρεμμυδιού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap19_2008.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την τελευταία αναθεώρηση της ΚΑΠ ενθαρρύνει τους αγρότες να παράγουν γεωργικά προϊόντα υψηλής ποιότητας που να ικανοποιούν τις ανάγκες των καταναλωτών. Η ολοκληρωμένη διαχείριση καλλιεργειών είναι ένας τρόπος γεωργικής παραγωγής που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ασφαλών, φρέσκων, οικονομικά εφικτών, δίχως ελαττώματα από έντομα και ασθένειες προϊόντων με κύριο στόχο τη μείωση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και την ασφάλεια του περιβάλλοντος. Η ολοκληρωμένη διαχείριση στον πρωτογενή τομέα εφαρμόζεται από δυο συστήματα ποιότητας στην Ελλάδα το πρωτόκολλο EUREPGAP και το πρότυπο AGRO. Ανάμεσα στα προϊόντα στα εφαρμόζεται το EUREPGAP στην Ελλάδα είναι και το κρεμμύδι. Το κρεμμύδι είναι λαχανικό αλλά και μπαχαρικό, είναι φυτό ποώδες το οποίο απαιτεί για τη συμπλήρωση του βιολογικού του κύκλου (από σπόρο σε σπόρο) δύο ή τρία χρόνια. Το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης EUREPGAP που εφαρμόζεται στο κρεμμύδι αποτελείται από: 1)Το εγχειρίδιο: Περιγράφει συνοπτικά όλο το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης καθώς και την παρουσίαση της πολιτικής που διέπει την εκμετάλλευση του κρεμμυδιού. 2)Οι διαδικασίες περιέχουν μια σαφή περιγραφή των διάφορων λειτουργιών της εκμετάλλευσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης που εφαρμόζεται. Η πρώτη έκδοση τους ετοιμάζονται από τον σύμβουλο ποιότητας, ελέγχονται από τον επιβλέποντα και τον επικεφαλή.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Πρωτόκολλο Eurepgap, Πρότυπο AGRO, Κρεμμύδι, Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης
Subjects: Α > Αγροτικά προϊόντα
Φ > Φυτά - Βιομηχανικά
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 26 Feb 2015 08:50
Last Modified: 12 Nov 2015 10:06
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/105

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top