Περιβαλλοντική και οικονομική αξιολόγηση της αναδιανομής της αγροτικής γης. Η περίπτωση του αναδασμού του τροπαιούχου Φλώρινας

Τσουτσούλη, Αναστασία (2020) Περιβαλλοντική και οικονομική αξιολόγηση της αναδιανομής της αγροτικής γης. Η περίπτωση του αναδασμού του τροπαιούχου Φλώρινας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
fp16_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Αγροτικός αναδασμός είναι η συγκέντρωση του κατακερματισμένου, μικρού και διεσπαρμένου γεωργικού κλήρου κάποιου παραγωγού, με απώτερο σκοπό της αύξηση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας της εκμετάλλευσης του. Τα οφέλη του αναδασμού είναι πολλαπλά, κυρίως όμως κοινωνικά και οικονομικά. Αναντίρρητα όμως, είναι μια παρεμβατική διαδικασία μεγάλης κλίμακας που σχετίζεται με το φυσικό τοπίο και η μη ορθολογική εφαρμογή του μέτρου του αναδασμού μπορεί να επιφέρει σημαντική περιβαλλοντική υποβάθμιση. Η παρούσα εργασία περιλαμβάνει μια μικρή επισκόπηση όσον αφορά τις μορφές αναδασμού, τη διαδικασία και τα στάδια υλοποίησης του, τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς του αναδασμού αλλά και τις συνέπειες που αυτή επιφέρει. Επίσης αναλύεται και σχολιάζεται η εφαρμογή του μέτρου του αναδασμού στην περιοχή Τροπαιούχου Φλώρινας και ποιες οι επιπτώσεις αυτού στο περιβάλλον αλλά και στην οικονομία.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Άμπας Βασίλειος
Uncontrolled Keywords: Αναδασμός,Τροπαιούχος Φλώρινας, Νομοθετικό πλαίσιο
Subjects: Γ > Γεωργία - Οικονομικές απόψεις
Γ > Γεωργικό περιβάλλον
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 21 Aug 2020 08:01
Last Modified: 21 Aug 2020 08:01
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10474

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top