Σχεδίαση και δημιουργία τουριστικού οδηγού σε μορφή περιοδικού για την πόλη της Καστοριάς με την χρήση DTP

Μιχαηλίδης-Ζήσης, Παναγιώτης-Κοσμάς and Σιούτης, Άγγελος (2020) Σχεδίαση και δημιουργία τουριστικού οδηγού σε μορφή περιοδικού για την πόλη της Καστοριάς με την χρήση DTP. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC20_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (53MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία, η οποία εκπονήθηκε στα πλαίσια περάτωσης των σπουδαστικών υποχρεώσεων στο Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αφορά την «Σχεδίαση και δημιουργία Τουριστικού οδηγού σε μορφή περιοδικού για την πόλη της Καστοριάς με την χρήση DTP» αξιοποιώντας το λογισμικό Quarkxpress 2015 11.00, ως απόρροια των αποκομισμένων γνώσεων που σχετίζονται άρρηκτα με το μάθημα της Ηλεκτρονικής Επιτραπέζιας Τυπογραφίας, βάση του προβλεπόμενου προγράμματος σπουδών. Η επιλογή του θεματικού αντικειμένου, όπως αυτό είναι διατυπωμένο στον διακριτικό τίτλο της εργασίας, έχει ως κύριο στόχο την απόδειξη γνώσεων και ικανοτήτων στην σχεδίαση και χειρισμό προγραμμάτων DTP, την δημιουργική έκφραση και μετουσίωση ιδεών με την κατάλληλη τεχνική κατάρτιση, η οποία να συνθέτει το προφίλ ενός καλού επαγγελματία σχεδιαστή – γραφίστα, ικανού να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της σημερινής αγοράς εργασίας. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση η οριοθέτηση των επιδιωκόμενου στόχου της εργασίας δεν επεκτείνεται στην ολοκληρωμένη παραγωγή Τουριστικού Οδηγού, η οποία θα απαιτούσε ουσιαστικά πρωτογενή κινηματογράφηση, φωτογράφιση και συλλογή πληροφοριακών στοιχείων για τα αξιοθέατα της Καστοριάς αλλά περιορίζεται βάση του φυσικού επιστημονικού αντικειμένου της στην αξιοποίηση πληροφοριών και οπτικού υλικού από το Διαδίκτυο, είτε από τρίτα πρόσωπα που διατέθηκαν να το παραχωρήσουν για την εκπλήρωση των τιθέμενων απαιτήσεων της εργασίας μας. Η σχεδίαση του Τουριστικού Οδηγού σε έντυπη μορφή, περιλαμβάνει οπτικά και λεκτικά πληροφοριακά στοιχεία, κατανοητά, απλά διατυπωμένα για τον αναγνώστη αλλά και εμβόλιμους κώδικες QR, καθιστώντας τον οδηγό και διαδραστικό. Είναι σημαντικό να λεχθεί ότι λόγω του περιορισμένου διαθέσιμου βιντεοσκοπημένου υλικού, το οποίο αντλήθηκε κυρίως από την πλατφόρμα του Youtube δεν κατέστει εφικτό όλες οι θεματικές ενότητες του Τουριστικού Οδηγού να έχουν την ποιοτική και αντιπροσωπευτική βιντεοσκόπηση, για αυτό τον λόγο εν γνωσή χρησιμοποιήθηκε σε κάποιες περιπτώσεις υλικό υποδεέστερης ποιότητας, οπτικής και ουσιαστικής, ώστε να υπάρχει έστω και τυπικά μια ελάχιστη αντιπροσώπευση στις θεματικές του ενότητες για την τεχνική-σχεδιαστική του πληρότητα και μόνο.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Θεοδοσόπουλος Ιάκωβος
Uncontrolled Keywords: Ηλεκτρονική επιτραπέζια τυπογραφία, Έντυπο περιοδικό, Διαδραστικό περιοδικό, Τουριστικός οδηγός, Καστοριά.
Subjects: Λ > Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Τ > Τουρισμός - Ελλάδα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 13 Jul 2020 10:40
Last Modified: 13 Jul 2020 10:41
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10367

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top