Η χρήση του Twitter από τους έλληνες πολιτικούς αρχηγούς κ. Αλέξη Τσίπρα και κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Τοκατλίδου, Μαρία and Καρυπίδου, Ελένη (2020) Η χρήση του Twitter από τους έλληνες πολιτικούς αρχηγούς κ. Αλέξη Τσίπρα και κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC10_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η έρευνα που παρουσιάζεται έχει ως στόχο τη διεξαγωγή ορθών αποτελεσμάτων με βάση τη χρήση που έκανε ο κάθε υποψήφιος πολιτικός ξεχωριστά, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χρονική περίοδο του 2018. Ο σκοπός της είναι η ανάλυση των αποτελεσμάτων και η διεξαγωγή συμπερασμάτων για τη χρήση του Twitter κατά την προεκλογική τους εκστρατεία. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε είναι η απογραφή των αναρτήσεων και κατηγοριοποίηση αυτών, από τον κάθε πολιτικό ξεχωριστά και στη συνέχεια, η ποσοτικοποίηση των αναρτήσεων. Μεγάλο μέρος της έρευνας αποτέλεσε η συχνή χρήση του twitterαπό τον κάθε πολιτικό, σε ποια από τις κατηγορίες που αναφέρονται μέσα στην έρευνα δίνει έμφαση ο καθένας ξεχωριστά αλλά και σε ποια χρονική περίοδο δημοσιεύουν τις περισσότερες αναρτήσεις.Η καταγραφή των αναρτήσεων και η κατηγοριοποίηση αυτών, φανερώνει το πολιτικό προσκήνιο κατά την προεκλογική περίοδο και δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να κατανοήσει την τακτική των δύο πολιτικών μέσω των ποσοτικοποιημένων αποτελεσμάτων.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τριανταφυλλίδου Αμαλία
Uncontrolled Keywords: Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Social media, Twitter, Πολιτικοί, Πολιτική επικοινωνία, Προεκλογική εκστρατεία, Εκλογές.
Subjects: Κ > Κοινωνικά δίκτυα
Π > Πολιτική
Π > Πολιτική επικοινωνία - Ελλάδα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 08 Jul 2020 07:20
Last Modified: 08 Jul 2020 07:20
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10348

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top