Βιωσιμότητα: δυνατότητες - προοπτικές τουριστικών επιχειρήσεων

Παρασκεαυΐδης, Φώτιος (2019) Βιωσιμότητα: δυνατότητες - προοπτικές τουριστικών επιχειρήσεων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D34_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η Ελλάδα είναι αναμφισβήτητα μία από τις πλουσιότερες χώρες σε φυσικές ομορφιές και κάλος, για αυτό παραμένει εδώ και δεκαετίες ένας από τους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Εκατομμύρια επισκέπτες απολαμβάνουν κάθε χρόνο τις ομορφιές της χώρας μας ανάγοντας τον τουρισμό σε βασικό πυλώνα της Ελληνικής οικονομίας. Η Περιφέρεια Ενότητα Χαλκιδικής είναι μία παραθαλάσσια περιοχή με μεγάλη φυσική ποικιλομορφία και πολλούς τουριστικούς προορισμούς που προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Ο τουρισμός θεωρείται μία προσωρινή μετακίνηση ατόμων από την χώρα διαμονής τους ή το μέρος, σε άλλα μέρη για ψυχαγωγία, επιμόρφωση, θρησκευτικά προσκυνήματα κτλ. Εν μέσω μίας από τις σφοδρότερες οικονομικές κρίσεις που έχει γνωρίσει ο τόπος, ο κλάδος του τουρισμού παραμένει παράγοντας οικονομικής ευημερίας και ανάπτυξης συνδράμοντας αποφασιστικά και με μεγάλο ποσοστό στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν. Ο κλάδος του τουρισμού επηρεάζει οικονομικά και πάρα πολλούς άλλους κλάδους της οικονομίας και της παραγωγικής διαδικασίας. Για παράδειγμα ο κλάδος των τροφίμων, ποτών, μεταφορών κτλ. Συνεπώς η επιρροή του τουρισμού είναι ποικιλόμορφη και πολυδιάστατη. Επίσης ο κλάδος αποτελεί σημαντικό βαρόμετρο και στην απασχόληση-ανεργία της χώρας η οποία αν και παραδοσιακά είναι εποχική, επηρεάζει και την κατάσταση σε άλλους κλάδους της οικονομίας. Στην συγκεκριμένη μας εργασία θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε την βιωσιμότητα τις προοπτικές και τις δυνατότητες των τουριστικών επιχειρήσεων. Για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί και μία μελέτη περιπτώσεως για τον τουρισμό στην ΠΕ Χαλκιδικής, το μέγεθος του, την κατανομή του και τις εναλλακτικές μορφές του.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σερδάρης Παναγιώτης
Uncontrolled Keywords: Τουρισμός, Τουριστικές επιχειρήσεις, Βιωσιμότητα – Ανάπτυξη, Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, Εναλλακτικές μορφές
Subjects: Τ > Τουρισμός - Ελλάδα
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 30 Jun 2020 09:39
Last Modified: 30 Jun 2020 09:39
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10322

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top