Αξιολογήσεις επενδύσεων με κίνδυνο και χωρίς κίνδυνο

Γεωργούλας, Αντώνιος Στ. (2019) Αξιολογήσεις επενδύσεων με κίνδυνο και χωρίς κίνδυνο. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D12_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (748kB)

Abstract

Η εργασία αυτή αποτελεί μια πλήρη αναφορά για το ρόλο των επενδύσεων στην εποχή που ζούμε. Στο 1ο Κεφάλαιο, αναφέρονται όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται κάποιος για να κατανοήσει την έννοια των επενδύσεων. Γίνονται αναφορές για τις κατηγορίες των επενδύσεων που υπάρχουν, όπως είναι οι μετοχές, παράγωγα, ομόλογα δημοσίου, REPOs, γραμμάτια κ.α. Σημαντικό στοιχείο που θα συναντήσει κανείς σε αυτό το κεφάλαιο είναι και η κατάταξη επενδύσεων με βάση τον επενδυτικό κίνδυνο, αλλά και τεχνικές επενδυτικών στρατηγικών. Στο 2ο Κεφάλαιο, αναφέρεται η έννοια του κινδύνου. Παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά του, τα μοντέλα μέτρησης του κινδύνου της αγοράς και αναφέρονται και οι μέθοδοι αξιολόγησης του κινδύνου της επένδυσης. Στο 3ο Κεφάλαιο, γίνεται η ανάπτυξη και η ανάλυση της μεθόδου Monte Carlo. Στο 4ο και τελευταίο κεφάλαιο αυτής τηε εργασίας, γίνεται κριτική των μεθόδων αξιολόγησης επενδύσεων υπό συνθήκες κινδύνου και από θεωρητική σκοπιά αλλά και προφανώς και γενικότερα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σερδάρης Παναγιώτης
Uncontrolled Keywords: Επενδυτής και επένδυση, Κίνδυνος και απόδοση επενδύσεων, Μέθοδος Monte Carlo, Μέθοδοι αξιολόγησης επενδύσεων
Subjects: Ε > Επενδύσεις
Κ > Κίνδυνος επένδυσης
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 16 Jun 2020 06:57
Last Modified: 16 Jun 2020 06:57
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10300

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top