Η αξιοποίηση των ΤΠΕ από τους αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

Γκίκα, Αικατερίνη and Σκούρου, Βηθλεέμ (2019) Η αξιοποίηση των ΤΠΕ από τους αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC69_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Στην παρούσα εργασία διερευνάται ο βαθμός αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) από τους αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Πρόκειται για μία έρευνα που εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους οι αγρότες έχουν καταφέρει να λανσάρουν τα προϊόντα που παράγουν μέσω των ΤΠΕ. Η εν λόγω έρευνα θέτει ως σκοπό την εκτίμηση των απόψεων των αγροτών γύρω από την χρήση και τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι ΤΠΕ, ως προς τον εκσυγχρονισμό των δραστηριοτήτων τους και το μάρκετινγκ των προϊόντων τους. Στα πλαίσια αυτού του σκοπού ακολουθήθηκε η βιβλιογραφική μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά την άντληση στοιχείων άλλων μελετών μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Google Scholar. Για το σκοπό της έρευνας διενεργήθηκε βιβλιογραφική μελέτη και όχι δευτερογενής έρευνα. Συγκεκριμένα, διενεργήθηκε εμπειρική έρευνα, για την άντληση πρωτογενών στοιχείων σχετικά με την αξιοποίηση των ΤΠΕ στον αγροτικό τομέα. Το δείγμα αντλήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν ότι, το δείγμα δεν δείχνει ενδιαφέρον για την χρήση των ΤΠΕ και δεν προβαίνει στην αναζήτηση πληροφοριών μέσω του διαδικτύου. Ακόμη, παρατηρείται ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών υπάρχει ψηφιακό χάσμα μεταξύ της ηλικίας του δείγματος και της χρήσης του διαδικτύου και της πρόσβασης στις ΤΠΕ. Επιπλέον, παρατηρείται πως τόσο οι απόψεις των αγροτών όσο και των κατόχων των αγροτικών εκμεταλλεύσεων ως προς το λόγο για τον οποίο χρησιμοποιούν το διαδίκτυο δεν διαφέρουν στατιστικά σημαντικά

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μπότσιου Μαρία
Uncontrolled Keywords: Ν. Σερρών, Αγρότης, Οικονομία, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας, Αξιοποίηση, Χρήση, Προϊόν.
Subjects: Α > Αγροτικά προϊόντα - Μάρκετινγκ
Τ > Τεχνολογία της πληροφορίας
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 04 Jun 2020 10:44
Last Modified: 04 Jun 2020 10:44
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10290

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top