Ρυθμιστικά θέματα τηλεπικοινωνιών

Φιλιππόπουλος, Αντώνιος (2020) Ρυθμιστικά θέματα τηλεπικοινωνιών. Masters thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
MTS1_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Στη σύγχρονη εποχή, οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές και ως επί το πλείστον εκείνες οι οποίες προσφέρουν πρόσβαση στο διαδίκτυο διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο καθώς είναι ζωτικής σημασίας για όλους τους κλάδους της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Αυτό κατά κύριο λόγο οφείλεται στο γεγονός πως διαμέσου αυτών των υποδομών κατορθώνεται η ελεύθερη, η άμεση καθώς επίσης και οικονομικά προσιτή ροή και διοχέτευση της ψηφιοποιημένης πληροφορίας στους τελικούς χρήστες. Η εξέλιξη και η εύρυθμη δράση των τεχνολογικά αναπτυγμένων υποδομών αυτής της μορφής έχει σαν βασικότερο κριτήριο την υλοποίηση επενδυτικών κινήσεων, τη συνεργασία δημόσιων αλλά και ιδιωτικών φορέων αλλά και το γεγονός πως υφίστανται δυνατοί οικονομικά φορείς με υψηλότερη τεχνογνωσία και ειδίκευση. Οι εν λόγω υποδομές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη σχεδόν όλων των κλάδων της σύγχρονης χρηματοοικονομικής δράσης καθώς επίσης και στην αισθητή βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει το κράτος προς τους πολίτες αλλά και τις εταιρίες είτε τους οργανισμούς, σε κλάδους όπως είναι για παράδειγμα η διακυβέρνηση, η εκπαίδευση, η υγεία, η απασχόληση, η επιχειρηματικότητα κλπ. Για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω, τα τελευταία χρόνια η ΕΕ θεώρησε χρήσιμη την ενίσχυση της τηλεπικοινωνιακής αγοράς διαμέσου της απελευθέρωσής της. Όλες οι χώρες μέλη της ΕΕ συμφώνησαν στην ανάληψη πρωτοβουλιών με κυριότερο στόχο τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος και για αυτό το λόγο υπήρξε επέκταση των ευρυζωνικών υπηρεσιών. Στόχος μας είναι η συγκεκριμένη εργασία να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση των αλλαγών που έχουν επέλθει όλα αυτά τα χρόνια στον τομέα των τηλεπικοινωνιών καθώς επίσης και στα ρυθμιστικά θέματα αυτού του τομέα. Η εργασία αυτή θα συμβάλει στη διευκρίνηση του ρόλου και των καθηκόντων της ΕΕΤΤ, καθώς θα αναλυθούν οι ρυθμιστικές πολιτικές, η διαχείριση φάσματος, η κατανομή συχνοτήτων, η αδειοδότηση κεραιών κλπ.

Item Type: Thesis (Masters)
Corporate Creators: Βέργαδος Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Ρυθμιστικά θέματα, Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Ρυθμιστική πολιτική, Διαχείριση φάσματος, Ευρυζωνικότητα, Κατανομή συχνοτήτων, Αδειοδότηση κεραιών.
Subjects: Τ > Τηλεπικοινωνία
Divisions: Μεταπτυχιακές Διατριβές > ΠΜΣ Σύγχρονα Συστήματα Τηλεπικοινωνιών, Τεχνολογίες Διαδικτύου και Ασφάλεια Συστημάτων
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 03 Jun 2020 10:19
Last Modified: 03 Jun 2020 10:19
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10288

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top