Γεωπληροφορική και τοπογραφία. Η ανάπτυξη της εφαρμογής MyRTK στον κλάδο των μηχανικών και η αντικατάσταση των χειριστηρίων-καταγραφικών PDA.

Σολάκης, Ηλίας (2020) Γεωπληροφορική και τοπογραφία. Η ανάπτυξη της εφαρμογής MyRTK στον κλάδο των μηχανικών και η αντικατάσταση των χειριστηρίων-καταγραφικών PDA. Masters thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
MTS2_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η δημιουργία και της τεχνικής του προσδιορισμού θέσης, ή αλλιώς GNSS στα αγγλικά (Gobal Navigation Satellite System) προέκυψε από τις σύγχρονες απαιτήσεις ώστε να πραγματοποιούνται με ακρίβεια και σε πραγματικό χρόνο οι μετρήσεις. Για να επιτευχθεί το παραπάνω, δημιουργήθηκαν δίκτυα μόνιμων σταθμών, σε πολλά σημεία, και σε πολλές χώρες σε παγκόσμια κλίμακα. Η δημιουργία αυτών των δικτύων μπορούν να ικανοποιήσουν πλέον τις ανάγκες των εφαρμογών που σχετίζονται από απλές τοπογραφικές αποτυπώσεις μέχρι και ερευνητικές δραστηριότητες σε διάφορους τομείς, ενώ η χρήση τους επιτυγχάνεται τόσο μέσω τεχνικών πραγματικού χρόνου όσο και μέσω μεθόδων σχετικού και απόλυτου εντοπισμού θέσης. Στην Ελλάδα λειτουργούν μόνιμα δίκτυα σταθμών από κρατικούς φορείς και ιδιωτικές εταιρείες. Στην παρούσα διπλωματική εργασία, παρουσιάζεται η εφαρμογή MyRTK, η οποία είναι ένα λογισμικό καταγραφής δεδομένων από δέκτες πραγματικού χρόνου. Είναι το πρώτο λογισμικό που έχει αναπτυχθεί στην Ελληνική αγορά για συλλογή δεδομένων σε Android και από τα πρώτα στην παγκόσμια αγορά. Ο χρήστης μπορεί να αποτυπώσει και να χαράξει κάνοντας σύνδεση σε έναν από τους δέκτες GNSS που υποστηρίζει και έχοντας ως υπόβαθρο τους χάρτες της Google το Google Maps, να εισάγει και να εξάγει δεδομένα καθώς και ένα πλήθος από άλλες λειτουργίες.

Item Type: Thesis (Masters)
Corporate Creators: Μιχάλας Άγγελος
Uncontrolled Keywords: Προσδιορισμός θέσης, GNSS, RTK, Εφαρμογή MyRTK, Καταγραφικό PDA.
Subjects: Γ > Γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών
Λ > Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Divisions: Μεταπτυχιακές Διατριβές > ΠΜΣ Σύγχρονα Συστήματα Τηλεπικοινωνιών, Τεχνολογίες Διαδικτύου και Ασφάλεια Συστημάτων
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 28 May 2020 08:52
Last Modified: 04 Jun 2020 08:47
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10278

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top