Μελέτη στις φαντασιακές κοινότητες του Benedict Anderson και συγκριτική ανάλυση της συγκρότησης του ελληνικού και του γαλλικού έθνους

Ιωάννου, Ευαγγελία (2019) Μελέτη στις φαντασιακές κοινότητες του Benedict Anderson και συγκριτική ανάλυση της συγκρότησης του ελληνικού και του γαλλικού έθνους. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC49_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (949kB)

Abstract

Τον 19ο αι. η οικονομική κρίση στην Ευρώπη οδήγησε στην άνοδο του εθνικισμού. Η κορύφωσή του τον 20ο αι. οδήγησε σε εμπόλεμη παγκόσμια σύρραξη (Α΄ Π.Π. και Β΄ Π.Π.). Μια νέα άνοδος του εθνικισμού παρατηρείται στις μέρες μας, απειλώντας την ειρήνη ξανά. Μέσα σε αυτό το κλίμα είναι αναγκαία μια έρευνα γύρω από την έννοια του έθνους και του εθνικισμού. Στην παρούσα μελέτη εξετάζονται οι δύο έννοιες υπό το πρίσμα της θεωρίας του Benedict Anderson. Παράλληλα, πραγματευόμαστε τη συγκριτική ιστορία Ελλάδας – Γαλλίας, ώστε να διερευνήσουμε τις συνθήκες δημιουργίας τους ως έθνη και αν ανταποκρίνεται στη θεωρία του Benedict Anderson.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Αλβανός Ραϋμόνδος
Uncontrolled Keywords: Benedict Anderson , Φαντασιακές κοινότητες, Έντυπος καπιταλισμός, Χαρτογραφία, Γλώσσα, Έθνος, Εθνική ταυτότητα, Ελληνική ιστορία, Γαλλική ιστορία.
Subjects: Ε > Εθνικισμός
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 09 May 2020 10:21
Last Modified: 09 May 2020 10:21
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10264

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top