Αγροτικοί συνεταιρισμοί. Αγροτικός συνεταιρισμός "Πελεκάνος" Πρεσπών

Κούλη, Σταυρούλα (2020) Αγροτικοί συνεταιρισμοί. Αγροτικός συνεταιρισμός "Πελεκάνος" Πρεσπών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap6_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελεί μια βιβλιογραφική εργασία, στην οποία πραγματοποιείται μια προσπάθεια καταγραφής της σημαντικότητας των αγροτικών συνεταιρισμών. Γίνεται αναφορά στην παρουσία τους, εκτός και εντός ευρωπαϊκής ένωσης, στην εικόνα των αγροτικών συνεταιρισμών στην Ελλάδα και ολοκληρώνεται με τον αγροτικό συνεταιρισμό φασoλoπαραγωγών «Πελεκάνος» του εθνικού δρυμού Πρεσπών Φλώρινας. Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί αποτελούν μια επιτυχημένη μορφή ανάπτυξης σε πολλές χώρες. Η Ελλάδα έχει μια μακρόχρονη ιστορία στην δημιουργία αυτού του θεσμού, με σημαντικά αποτελέσματα. Σήμερα η παρουσία τους στην χώρα συνοδεύεται με μεγάλο πλήθος προβλημάτων. Νοσούν και η εικόνα τους συμβαδίζει με την εικόνα της χώρας εν περίοδο κρίσης. Η παρουσία τους εμφανίζεται μη λειτουργική και μη βιώσιμη. Η κρατική παρέμβαση, τα ατομικά συμφέροντα, έχουν επιδεινώσει την κατάσταση. O ρόλος του αγροτικού τομέα είναι σημαντικός. Η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα με μικρή δύναμη όσο αφορά το μέγεθος της αγροτικής γης. Έτσι o στόχος για ανάπτυξη βασίζεται στην καινοτομία, στην προστιθέμενη αξία των προϊόντων της και σε κατάλληλες επιλογές. Ο συνεταιρισμός φασoλoπαραγωγών «Πελεκάνος» αποτελεί έναν συνεταιρισμό που αγωνίζεται πρoς αυτήν την κατεύθυνση στη δύσκολη αυτή περίοδο. Απαιτείται πολύς κόπος και οι κατάλληλες επιλογές για την επίτευξή του. O δρόμος ίσως εμφανίζεται μακρύς και επίπονος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς στην Ελλάδα. Αλλά υπάρχει η διάθεση για επιτυχή πορεία και ανάπτυξη. Η συμβολή όλων και η συλλογική προσπάθεια μπορεί να αποδώσει τα καλύτερα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Λοΐζου Ευστράτιος
Uncontrolled Keywords: Συνεταιρισμός, Αγροτικοί συνεταιρισμοί, Αγροτικός συνεταιρισμός «Πελεκάνος»
Subjects: Σ > Συνεταιρισμοί
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 31 Mar 2020 07:43
Last Modified: 24 May 2021 05:17
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10251

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top