Ποιοτικά χαρακτηριστικά δειγμάτων τυριού "κεφαλοτύρι" που πωλούνται επί ζύγιω σε καταστήματα τροφίμων της πόλης της Φλώρινας

Κλώπας, Αναστάσιος (2020) Ποιοτικά χαρακτηριστικά δειγμάτων τυριού "κεφαλοτύρι" που πωλούνται επί ζύγιω σε καταστήματα τροφίμων της πόλης της Φλώρινας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap4_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (13MB)

Abstract

Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία είχε ως σκοπό να εξετάσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά δειγμάτων κεφαλοτυριού που πωλούνται στην πόλη της Φλώρινας. Οι αναλύσεις των δειγμάτων έγιναν στο Ερευνητικό Εργαστήριο του Τμήματος Γεωπονίας (πρώην Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Μακεδονίας) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Στην παρούσα πτυχιακή εργασία επιλέχθηκαν τυχαία έξι δείγματα κεφαλοτυριού που αγοράστηκαν από καταστήματα τροφίμων της πόλης της Φλώρινας, για την εξέταση τους ως προς τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και σύγκριση αυτών με άλλες εργασίες, καθώς και για τη συμμόρφωση τους ως προς τη νομοθεσία. Ειδικότερα τα δείγματα εξετάστηκαν ως προς την περιεκτικότητά τους σε τέφρα, λίπος, πρωτεΐνες και χλωριούχο νάτριο. Τα δείγματα εξετάστηκαν επίσης για την οξύτητά τους (περιεκτικότητα σε γαλακτικό οξύ) και την ενεργό οξύτητα (pH).

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κασαπίδου Ελένη
Uncontrolled Keywords: Κεφαλοτύρι, Τρόφιμα, Ποιότητα, Φλώρινα
Subjects: Τ > Τυροκομία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 27 Mar 2020 10:42
Last Modified: 27 Mar 2020 10:42
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10249

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top