Έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων: το ρυθμιστικό πλαίσιο στην Ελλάδα: ο δημόσιος ή μη χαρακτήρας του φορέα διαχείρισης των δικτύων

Καραγκιόζη, Γλυκερία (2019) Έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων: το ρυθμιστικό πλαίσιο στην Ελλάδα: ο δημόσιος ή μη χαρακτήρας του φορέα διαχείρισης των δικτύων. Masters thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
MOGMAT12_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Ελλάδα καθώς αποκτά ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή περίοδο της οικονομικής κρίσης αλλά κυρίως των γεωπολιτικών ανακατατάξεων. Οι οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις σε παγκόσμιο και κυρίως σε περιφερειακό επίπεδο δύνανται να επηρεάσουν κατά τρόπο άμεσο, όχι μόνο την εκμετάλλευση συγκεκριμένων κοιτασμάτων, αλλά και ολόκληρου του ενεργειακού κλάδου. Αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η ανάλυση των σημαντικότερων συμβάσεων έρευνας, αναζήτησης και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων υδρογονάνθρακα εντός των χερσαίων αλλά και θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας που υπογράφηκαν τα τελευταία χρόνια μεταξύ δημοσίου και ιδιωτών. Θα εξεταστεί το κατά πόσο οι παρελθοντικές συμβάσεις, το νομικό, οικονομικό και επενδυτικό πλαίσιο στο οποίο υπεγράφησαν και υλοποιήθηκαν έχουν θέσει τις απαραίτητες βάσεις για να υπογραφούν οι μελλοντικές. Παράλληλα θα γίνει μία προσπάθεια παρουσίασης και ανάλυσης του νομοθετικού πλαισίου που ισχύει σήμερα μετά τις πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές.

Item Type: Thesis (Masters)
Corporate Creators: Γκοτσοπούλου Νίκη
Uncontrolled Keywords: Νομοθεσία, Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, Γεωπολιτικές εξελίξεις, Υδρογονάνθρακες
Divisions: Μεταπτυχιακές Διατριβές > ΠΜΣ Διαχείριση και Μεταφορά Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 06 Mar 2020 09:53
Last Modified: 06 Mar 2020 09:53
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10234

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top