Το Διαδίκτυο των πραγμάτων στον τομέα της υγείας με τεχνικές μηχανικής μάθησης

Καραδαγλής, Αθανάσιος (2019) Το Διαδίκτυο των πραγμάτων στον τομέα της υγείας με τεχνικές μηχανικής μάθησης. Masters thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
MTS6_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η ραγδαία ανάπτυξη του Διαδικτύου των πραγμάτων (Internet of Things) συνέτεινε στην ανάπτυξη των m-health συστημάτων, επιτρέποντας την δημιουργία δικτύων αισθητήρων καταγραφής ιατρικών δεδομένων. Η καταγραφή μεγάλου όγκου δεδομένων που αφορούν τις ασθένειες που προσβάλουν τους ανθρώπους, καθώς επίσης και η προσπάθεια των ιατρικών φορέων για βελτίωση της ποιότητας των ιατρικών υπηρεσιών είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία και εφαρμογή νέων ιατρικών συστημάτων με σκοπό την απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών, και την καταγραφή και επεξεργασία κλινικών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Το μεγάλο πλήθος των νέων τεχνολογιών που εφαρμόζονται στον τομέα της υγείας έχει επιφέρει πολλά πλεονεκτήματα τόσο στο ερευνητικό κομμάτι, όσο και στο κομμάτι περίθαλψης των ασθενών. Στο πλαίσιο υλοποίησης της διπλωματικής εργασίας θα αναπτυχθεί ένα σύστημα απομακρυσμένης καταγραφής κλινικών δεδομένων ενταγμένο στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων, καθώς και η συλλογή και ανάλυση των κλινικών δεδομένων με την εφαρμογή τεχνολογιών της Μηχανικής Μάθησης. Σκοπός της μεταπτυχιακής διατριβής θα αποτελέσει η ανάλυση των ιατρικών δεδομένων, με την χρήση μαθηματικών μοντέλων και μεθόδων της Μηχανικής Μάθησης, στοχεύοντας στην βελτίωση της αποτελεσματικότητας του συστήματος ιατρικών αποφάσεων που θα κατασκευαστεί. Παράλληλα το αντικείμενο μελέτης της εργασίας θα είναι η χρήση εργαλείων ανοιχτού λογισμικού (Bevywise IoT Simulator, Python, R) για την δημιουργία και μελέτη ενός συστήματος έξυπνων κόμβων καταγραφής δεδομένων, καθώς επίσης και η ανάλυση των δεδομένων που θα παράγονται από αυτό.

Item Type: Thesis (Masters)
Corporate Creators: Καλλέργης Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Διαδίκτυο των πραγμάτων, Υγεία, Μηχανική Μάθηση.
Subjects: Δ > Διαδίκτυο (Internet)
Ι > Ιατρική - Πληροφορική
Λ > Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Μ > Μαθηματικά μοντέλα
Υ > Υπηρεσίες υγείας
Divisions: Μεταπτυχιακές Διατριβές > ΠΜΣ Σύγχρονα Συστήματα Τηλεπικοινωνιών, Τεχνολογίες Διαδικτύου και Ασφάλεια Συστημάτων
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 16 Jan 2020 08:53
Last Modified: 16 Jan 2020 08:53
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10195

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top