Ποιοτικός έλεγχος δειγμάτων ελαιολάδου στην περιοχή της Θεσσαλίας

Φιλίππου, Χρυσάνθη (2019) Ποιοτικός έλεγχος δειγμάτων ελαιολάδου στην περιοχή της Θεσσαλίας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap17_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Στόχος της παρούσας πτυχιακής διατριβής είναι να ελεγχθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά δειγμάτων ελαιόλαδου από την περιοχή, μέσω της μέτρησης της οξύτητας, των υπεροξειδίων αλλά και των συντελεστών απορρόφησης των ελαίων. Και επιπλέον, να διαγνωστεί ο ακριβής προσδιορισμός του χρόνου επαγωγής ή εισαγωγής, δηλαδή το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να προκληθούν οι πρώτες αλλαγές στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των ελαίων. Για την επίτευξη του στόχου της εργασίας εξετάστηκαν οκτώ δείγματα, από την περιοχή της Θεσσαλίας. Προκειμένου να μελετηθεί η οξειδωτική σταθερότητα των δειγμάτων, κάθε δείγμα ελαίου, υποβλήθηκε σε 4 διαφορετικές θερμοκρασίες (800C,1000C,1200C,1300C) στην συσκευή Rancimat ώστε να διαπιστωθεί ο χρόνος ζωής σε διαφορετικές συνθήκες αποθήκευσης.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Παρθένο ελαιόλαδο, Αλλοιώσεις ελαιολάδου, Rancimat, Οξύτητα ελαιολάδου
Subjects: Ε > Ελαιουργία και ελαιουργεία
Ε > Ελαιόλαδο
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 01 Nov 2019 12:38
Last Modified: 01 Nov 2019 12:38
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10177

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top