Σχεδίαση και ανάπτυξη κατανεμημένου συστήματος ενδοεπιχειρησιακού σχεδιασμού

Χήτας, Ιάσονας (2019) Σχεδίαση και ανάπτυξη κατανεμημένου συστήματος ενδοεπιχειρησιακού σχεδιασμού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI8_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Με την παρούσα πτυχιακή εργασία ο αναγνώστης θα λάβει χρήσιμες πληροφορίες για την γενικότερη χρήση των ενδοεπιχειρησιακών συστημάτων, καθώς και ειδικότερα για την χρήση τους στο χώρο του λιανεμπορίου των αυτοκινήτων. Στην εργασία αναφέρεται η ιστορική αναδρομή των ERP συστημάτων, μέχρι να φτάσουν στην μορφή που είναι σήμερα, ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους θεμελιώθηκαν στις επιχειρήσεις, καθώς και οι κίνδυνοι που κρύβονται πίσω από την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού βήματος. Γίνεται αναφορά και στον τρόπο που λειτουργεί η αγορά των συστημάτων αυτών καθώς και στα ERP συστήματα που έχουν αναπτυχθεί με βάση της ανάγκες του κάθε κλάδου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις κλαδικές λειτουργίες στο τομέα του λιανεμπορίου των αυτοκινήτων που αφορά τις πωλήσεις, την επισκευή, τον κύκλο ζωής του οχήματος, τα ανταλλακτικά και τη διαχείριση των αποθηκών. Στη συνέχεια αναλύεται η γλώσσα προγραμματισμού Ruby, καθώς και το framework της, το Ruby on Rails. Παρακάτω γίνεται αναφορά στο σύστημα το οποίο αναπτύχθηκε στα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας. Αναλύονται τα εργαλεία και ο τρόπος που αναπτύχθηκε το σύστημα αυτό, καθώς και η λειτουργία του συστήματος. Τέλος αναγράφονται τα συμπεράσματα στα οποία οδηγούμαστε μέσα από τις πληροφορίες της παρούσης πτυχιακής εργασίας σχετικά με την επένδυση, την λειτουργία των ERP συστημάτων και τη χρήση της Ruby στην ανάπτυξη εφαρμογών.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: ERP, DMS, Enterprise Resource Planning, Dealer Management Systems, Συστήματα ενδοεπιχειρησιακού σχεδιασμού, Automotive retail, Λιανεμπόριο aυτοκινήτων, Ruby, Ruby on rails, Web application, MVC.
Subjects: Α > Αυτοκίνητα - Βιομηχανία και εμπόριο
Ε > Επιχειρηματικός σχεδιασμός
Ε > Επιχειρήσεις - Πρόγραμμα ηλεκτρονικών υπολογιστών
Λ > Λιανικό εμπόριο
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 28 Aug 2019 11:20
Last Modified: 28 Aug 2019 11:20
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10061

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top