Παρακολούθηση των μαγνητικών ασφαλών σημάτων μετάδοσης, και των επιπτώσεων της ασφάλειας για ένα πρωτόκολλο πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου

Δαΐου, Φρειδερίκη (2019) Παρακολούθηση των μαγνητικών ασφαλών σημάτων μετάδοσης, και των επιπτώσεων της ασφάλειας για ένα πρωτόκολλο πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI19_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Αναμφισβήτητα, τα τελευταία χρόνια η τεχνολογική πρόοδος όσον αφορά τις τηλεπικοινωνίες έχει επιτύχει εξαιρετικά εντυπωσιακές λειτουργίες για τις κινητές συσκευές, όπως η διαχείριση χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε όλο το φάσμα που αυτές συνεπάγονται, από την έκδοση εισιτηρίων και εξόφληση λογαριασμών έως την πλήρη διαχείριση τραπεζικών λογαριασμών. Είναι γεγονός ότι οι πληρωμές μέσω κινητών συσκευών αποτελούν την πιο γρήγορη κι αποτελεσματική μέθοδο πληρωμής που αναπτύσσεται, μέσω της εγκατάστασης εξελιγμένων εφαρμογών σε smartphones για κάθε λογής πληρωμές. Σκοπός της παρούσης εργασίας είναι η διερεύνηση σε βάθος των συστημάτων πληρωμών μέσω κινητών συσκευών, με εντρύφηση στην παρακολούθηση των μαγνητικών ασφαλών σημάτων μετάδοσης κατά τη διάρκεια μιας συναλλαγής και των επιπτώσεων της ασφάλειας για ένα πρωτόκολλο πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου. Σε μια σύντομη αναφορά στην πρωταγωνίστρια έννοια το MSTμπορούμε να αναφέρουμε τα εξής: Το μαγνητικό ασφαλές κιβώτιο ταχυτήτων (MST) είναι μια τεχνολογία που εξομοιώνει τη δράση της μετατόπισης μιας κάρτας magstripe σε μια συσκευή ανάγνωσης καρτών κατά το ότι παράγει τεχνητά το μαγνητικό σήμα που παράγεται κατά την απομάκρυνση μιας κάρτας. Το MST παρέχει εξαιρετικά υψηλή συμβατότητα στον πίσω θάλαμο, δηλαδή, η πληρωμή μέσω κινητού τηλεφώνου με τη χρήση συσκευής MST είναι δυνατή μέσω των περισσότερων συμβατικών συσκευών ανάγνωσης magstripe. Ωστόσο, οι συσκευές MST μεταδίδουν μαγνητικά σήματα σε έναν απομακρυσμένο αναγνώστη καρτών magstripe. Ως εκ τούτου, είναι δυνατό να παρακολουθήσετε τέτοια σήματα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσιάκαλος Απόστολος
Uncontrolled Keywords: Κινητές συσκευές, Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, Ηλεκτρονικές πληρωμές, Απομακρυσμένες πληρωμές, Ασφάλεια ηλεκτρονικών πληρωμών, Ασφάλεια συναλλαγών.
Subjects: Η > Ηλεκτρονικές συναλλαγές
Κ > Κινητή τηλεφωνία
Κ > Κρυπτογραφία
Τ > Τηλεπικοινωνιακά συστήματα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 19 Jul 2019 10:49
Last Modified: 19 Jul 2019 10:54
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10050

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top