Σωφρονιστικά καταστήματα κράτησης και εκπαίδευσης: δίπτυχο ομαλής κοινωνικής ένταξης στην παραβατικότητα των αλλοδαπών

Γκεμιτζής, Χρήστος Θ. (2019) Σωφρονιστικά καταστήματα κράτησης και εκπαίδευσης: δίπτυχο ομαλής κοινωνικής ένταξης στην παραβατικότητα των αλλοδαπών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D8_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Στην παρούσα εργασία, επισημαίνεται η ύπαρξη των σωφρονιστικών καταστημάτων που στεγάζουν και σχολεία στον εσωτερικό τους χώρο. Τα σχολεία αυτά, είναι διαδεδομένα με την ονομασία «Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας». Ο σκοπός λοιπόν της εργασίας αυτής, είναι να υποστηρίξει τα ευνοϊκά αποτελέσματα των σχολείων ΣΔΕ. Ειδικότερα, μέσα από έξι κεφάλαια, προβάλλεται η μοναδική συμβολή τους. Στο πρώτο κεφάλαιο, γίνεται μία γενική αναφορά στην έννοια της παραβατικότητας. Στο δεύτερο κεφάλαιο, αναλύεται η φύση της μετανάστευσης καθώς και η πορεία των μεταναστεύσεων στον χώρο της Ελλάδας. Στο επόμενο κεφάλαιο, παρουσιάζονται διεξοδικά οι παράγοντες που συμβάλουν στην αύξηση της εγκληματικότητας των αλλοδαπών. Στη συνέχεια, περιγράφεται η θεσμική εξέλιξη των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και οι στόχοι που εκείνα θέτουν. Το πέμπτο κεφάλαιο, είναι αφιερωμένο στους κρατούμενους και στις ανάγκες που εκείνοι εμφανίζουν. Τέλος, στο έκτο κεφάλαιο, θα διευκρινιστεί η αξία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας στα ελληνικά κρατητήρια.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σερδάρης Παναγιώτης
Uncontrolled Keywords: Σωφρονιστικά καταστήματα κράτησης, Κρατούμενοι, Αλλοδαποί, Εκπαίδευση, Κοινωνικοποίηση, Σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, Εκπαίδευση κρατουμένων
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 28 Jun 2019 10:09
Last Modified: 28 Jun 2019 10:09
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10031

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top