Τα χαρακτηριστικά της διαπολιτισμικής επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών εθνοτικών ομάδων στην περιοχή της Αριδαίας κατά τον τελευταίο αιώνα.

Σταμούλη, Ειρήνη (2018) Τα χαρακτηριστικά της διαπολιτισμικής επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών εθνοτικών ομάδων στην περιοχή της Αριδαίας κατά τον τελευταίο αιώνα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC51_2018.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία απεικονίζει την αλληλεπίδραση των διαφόρων εθνοτικών ομάδων στο πλαίσιο της γλώσσας και του πολιτισμού. Κύριο στοιχείο πολιτισμού αποτελούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής, οι οποίοι λειτουργούν ως συνεχιστές της ιστορίας και της παράδοσης. Για το λόγο αυτό, η επικοινωνία με μέλη και εκπροσώπους αυτών κρίθηκε αναγκαία. Έτσι, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στην Αριδαία και σε χωριά της ευρύτερης περιοχής, όπου συνεντεύξεις αποτελούμενες από έντεκα (11) ερωτήσεις δόθηκαν τόσο από τους προαναφερθέντες όσο και από κατοίκους, άνδρες και γυναίκες, μέσου όρου ηλικίας τα 50 έτη. Όσον αφορά τις απαντήσεις των συνεντεύξεων, οι ίδιες συνέβαλλαν στην εξαγωγή ορθών συμπερασμάτων δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση τόσο στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι διαφορετικής καταγωγής μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους όσο και στην ποιότητα της σχέσης τους. Επιπρόσθετα, η επιτόπια έρευνα στα χωριά της Αλμωπίας και η παρακολούθηση πολιτιστικών εκδηλώσεων συνέβαλε στην επιβεβαίωση των πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν και στη διαπίστωση ότι η συνύπαρξη διαφόρων εθνοτικών ομάδων κρύβει αντιδράσεις. Από τα αποτελέσματα της έρευνας που προέκυψαν, διαπιστώθηκε πως οι σχέσεις μεταξύ των διαφόρων εθνοτικών ομάδων είναι ιδιαιτέρως φιλικές, ωστόσο, δεν λείπουν και οι αντιπαλότητες κυρίως, όσον αφορά το θέμα της διαλέκτου που χρησιμοποιούν και της καταγωγής των ανθρώπων αυτών.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Αλβανός Ραϋμόνδος
Uncontrolled Keywords: Διαπολιτισμική επικοινωνία, Έθνος, Εθνοτική ομάδα, Πολυπολιτισμικότητα.
Subjects: Ε > Επικοινωνία
Π > Πολιτισμός - Κοινωνικές απόψεις
Π > Πολιτισμός
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 28 Jun 2019 08:31
Last Modified: 28 Jun 2019 08:31
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10028

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top