Τραπεζικός κλάδος: εθελούσια έξοδος εργαζομένων και η επίδρασή της στους εργαζομένους και την τράπεζα

Τριανταφύλλου, Βασιλική Π. (2018) Τραπεζικός κλάδος: εθελούσια έξοδος εργαζομένων και η επίδρασή της στους εργαζομένους και την τράπεζα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D61_2018.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η Εθελούσια έξοδος των εργαζομένων στον τραπεζικό κλάδο έχει σημαντική επίδραση τόσο στους εργαζομένους όσο και στην ίδια την τράπεζα. Στόχος αυτής της πτυχιακής εργασίας, είναι να κατανοήσουμε τον όρο της εθελούσιας εξόδου, τον λόγο που οι εργαζόμενοι την επιλέγουν, καθώς και να εξηγήσουμε γιατί η τράπεζα έχει δημιουργήσει αυτό το πρόγραμμα και τι επιθυμεί να καταφέρει. Η συγκεκριμένη εργασία αποτελείται από 4 κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρομαι στον όρο του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα καθώς και τη δομή του, και αναλύω εκτενέστατα τις βασικές κατηγορίες τράπεζων. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζω την έννοια της εθελούσιας εξόδου στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, και τα προγράμματα αυτής, που υιοθέτησαν πέντε ελληνικές τράπεζες, (Eurobank, Alpha BANK, Attica BANK, Εθνική τράπεζα και τράπεζα Πειραιώς), η καθεμιά με τους δικούς της όρους και προσφορές. Παραθέτω επίσης τους λόγους οι οποίοι οδηγούν στην καταφυγή του συγκεκριμένου προγράμματος, καθώς και μια SWOT analysis της εθελούσιας εξόδου, προβάλλοντας τα δυνατά και αδύνατα σημεία της. Στο τρίτο και τέταρτο κεφάλαιο, έχω πραγματοποιήσει καταγραφή δημογραφικών αποτελεσμάτων και αποτελεσμάτων σχετικά με την εθελούσια έξοδο αντίστοιχα, με παραστατικά γραφήματα και πίνακες που βοηθούν την αναλυτική εμβάθυνση του θέματος, σύμφωνα πάντα με το ερωτηματολόγιο το οποίο επιμελήθηκα. Έπειτα ακολουθεί η καταγραφή των συμπερασμάτων σύμφωνα με την προσωπική μου εμπειρία, στο διάστημα που βρισκόμουνα στην τράπεζα εκτελώντας την πρακτική μου άσκηση, και βάση των πληροφοριών που ανέφερα στην πτυχιακή μου.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Αντωνιάδης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Τραπεζικό σύστημα, Εθελούσια έξοδος, Προγράμματα εθελούσιας, SWOT analysis, Αποτελέσματα ερωτηματολογίου
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 27 Jun 2019 07:59
Last Modified: 27 Jun 2019 07:59
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10016

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top