Επίδραση της άρδευσης στα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των παραγόμενων σταφυλιών της ποικιλίας Ξινόμαυρο στο Γιαννακοχώρι Νάουσας

Κελεσίσης, Ιωάννης and Στράντζα, Σοφία (2019) Επίδραση της άρδευσης στα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των παραγόμενων σταφυλιών της ποικιλίας Ξινόμαυρο στο Γιαννακοχώρι Νάουσας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
fp8_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Στην παρούσα εργασία μελετάται ένα σημαντικό θέμα που έχει να κάνει με το χώρο της γεωπονίας. Εξετάζεται η επίδραση της άρδευσης στα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των παραγόμενων σταφυλιών της ποικιλίας Ξινόμαυρο στο Γιαννακοχώρι Νάουσας. Στόχος είναι να παρατηρηθούν και να μετρηθούν οι διαφορές ανάμεσα σε δείγματα από αρδευόμενα πρεμνά και από μη αρδευόμενα , δηλαδή να καταγραφούν φαινολογικές παρατηρήσεις (εκβλάστηση, πλήρης άνθηση, πέρας άνθησης, περκασμός, ωρίμανση), μετρήσεις κατά τον τρυγητό (αριθμός σταφυλιών ανά πρέμνο, πλάτος και μήκος σταφυλής) και ζυγίσεις μετά τον τρυγητό. Επίσης γίνεται αναφορά στην ποικιλία ξινόμαυρο που καλλιεργείται στην περιοχή της Νάουσας, τους παραγωγούς , τα οινοποιεία, τον τρόπο καλλιέργειας αλλά και οι παρατηρήσεις που έγιναν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού στον αμπελώνα. Η εργασία ήταν πειραματική γι αυτό τον λόγο πραγματοποιήθηκε η υλοποίηση πειράματος.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μπατιάνης Ευθύμιος
Uncontrolled Keywords: Οινοποιεία Νάουσας, Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, Πρέμνα
Subjects: Ο > Οινοποιεία
Σ > Σταφύλια
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 20 Mar 2019 10:41
Last Modified: 20 Mar 2019 10:41
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/9875

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top