Ντούλιας, Ευθύμιος (2018) Ποιοτικά χαρακτηριστικά δειγμάτων ανθόμελου από διαφορετικές περιόδους συλλογής. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap25_2018.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (853kB) |
Abstract
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία μελετήθηκαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ανθόμελου από διαφορετικές περιόδους και τόπους συλλογής. Στο πρώτο μέρος της εργασίας παρουσιάζονται τα προϊόντα της μέλισσας, η χημική σύσταση του μελιού (συστατικά του μελιού), τα ποιοτικά χαρακτηριστικά – φυσικοχημικές ιδιότητες του μελιού καθώς και η ισχύουσα νομοθεσία. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας παρουσιάζεται η εργαστηριακή έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο Ερευνητικό Εργαστήριο του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Μακεδονίας, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (κατεύθυνση Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προιόντων και Τροφίμων). Εξετάστηκαν 10 δείγματα ανθόμελου (μονοποικιλιακά και πολυποικιλιακά) από διαφορετικές περιόδους συλλογής. Τα δείγματα εξετάστηκαν ως προς το χρώμα, την υγρασία, την τέφρα, την ηλεκτρική αγωγιμότητα και τη συνολική οξύτητα (ελεύθερη οξύτητα και οξύτητα λακτόνης).
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | Χημική σύνθεση, Περίοδος συλλογής, Γύρη, Πρόπολη, Βασιλικός πολτός, Κερί |
Subjects: | Μ > Μελισσοκομία Π > Ποιοτικός έλεγχος |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 22 Nov 2018 09:21 |
Last Modified: | 22 Nov 2018 09:21 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/9812 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |