Νικηφόρου, Γεώργιος (2018) Ποιοτικά χαρακτηριστικά και μεταβολές κατά τη συντήρηση τυριού γκούντα σε φέτες συσκευασμένου σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap24_2018.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (882kB) |
Abstract
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως σκοπό τη μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών δειγμάτων τυριού γκούντα (gouda), που συσκευάζονται στην εταιρία ΤΡΟΝΙΚ ΤΡΟΦΙΜΑ Ε.Π.Ε. (Συσκευαστήριο Τυροκομικών) στο Μακροχώρι Ημαθίας. Επιλέχθηκαν τυχαία τέσσερα (4) δείγματα τυριού γκούντα/gouda από τέσσερις διαφορετικές παρτίδες και με τη διεξαγωγή πειραματικών αναλύσεων προσδιορίστηκαν τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα, αρχικά έγινε μέτρηση αερίων και χρώματος, στη συνέχεια μετρήθηκε η τιμή της ενεργού οξύτητας (pH) και ακολούθησε ο προσδιορισμός της περιεκτικότητας των δειγμάτων σε γαλακτικό οξύ, πρωτεΐνες, λίπος, τέφρα και χλωριούχο νάτριο καθώς και οι μεταβολές των χαρακτηριστικών κατά τη διάρκεια της συντήρησης. Με το πέρας των αναλύσεων, συγκεντρώθηκαν τα αποτελέσματα και συγκρίθηκαν με αντίστοιχα άλλων ερευνών καθώς και με τις τιμές που ορίζει ο Κώδικας Τροφίμων και Ποτών. Η μελέτη σύγκρισης έδειξε πως δεν υπήρχαν ιδιαίτερες διαφορές μεταξύ των πειραματικών αποτελεσμάτων της παρούσας πτυχιακής εργασίας και των αποτελεσμάτων υπολοίπων ερευνών ούτε και με τις διατάξεις του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Κασαπίδου Ελένη |
Uncontrolled Keywords: | Αλλοιώσεις τυριού, Ελαττώματα τυριού, Μικροβιολογικός έλεγχος τυριού, Χημικός έλεγχος τυριού |
Subjects: | Π > Ποιοτικός έλεγχος Τ > Τυροκομία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 22 Nov 2018 09:04 |
Last Modified: | 22 Nov 2018 09:04 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/9810 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |