Η καλλιέργεια της πιπεριάς. Πιπεριές Φλωρίνης

Τζιάτζιου, Βασιλική (2017) Η καλλιέργεια της πιπεριάς. Πιπεριές Φλωρίνης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
fp14_2017.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Στην παρούσα μελέτη επιχειρείται μια προσέγγιση της καλλιέργειας της πιπεριάς (Capsicum annum L.). Αναλυτικότερα, περιγράφεται ο τρόπος καλλιέργειας της πιπεριάς στον αγρό ή στο θερμοκήπιο, καθώς και πληροφορίες που αφορούν χειρισμούς από τη σπορά έως τη συγκομιδή και τη διατήρησή της. Επίσης, γίνεται αναφορά στην πιπεριά Φλωρίνης, η οποία καλλιεργήθηκε και καλλιεργείται στην περιοχή της Φλώρινας ως τοπικό προϊόν. Οι πληροφορίες που αντλήθηκαν από την περιοχή για τη συγγραφή της παρούσας εργασίας αποτυπώνουν ότι η καλλιέργεια της πιπεριάς, επηρέασε και επηρεάζει την κοινωνική ζωή των ανθρώπων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Καταλήγοντας διαπιστώνεται η ανάγκη για εντατικοποίηση της συγκεκριμένης καλλιέργειας με σκοπό την αξιοποίηση και διάθεσή της στην εγχώρια και ξένη αγορά ως, τοπικό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, γεγονός που θα μπορούσε να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Παπαδόπουλος Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Ποιότητα πιπεριάς, Συντήρηση πιπεριάς, Τοπικό προϊόν, Κοινωνικές επιδράσεις
Subjects: Λ > Λαχανικά
Π > Πιπεριές
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 16 Nov 2018 08:56
Last Modified: 16 Nov 2018 08:56
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/9809

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top